Talitha De Decker / Charlotte Goesaert

Dans double bill: Tinkling / Loophole

In deze dans double bill neemt Talitha De Decker met Tinkling de Filipijnse volksdans Tinikling, een dans tussen bewegende bamboestokken, als basis. In Loophole van Charlotte Goesaert proberen twee topentertainers om het vertrouwen van het publiek te winnen.

Choreografe Talitha De Decker (1991) is gefascineerd door eenvoud in beweging, maar in haar schijnbaar eenvoudige dansbewegingen schuilen complexe figuren. Samen met een componist, een architect en twee dansers interpreteert Talitha de sportieve uitdaging van de Filipijnse volksdans Tinikling, waarin de uitvoerders behendig manoeuvreren tussen bewegende bamboestokken. Het speelse karakter en de snelle scherpte van deze traditionele dans komen terug in De Deckers voorstelling Tinkling, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de installatie INTER/ACT als derde danser.

 

Choreografe Charlotte Goesaert (1987) doorbreekt met ongewone combinaties van beweging, tekst, muziek, stemkunst en mime de traditionele barrières tussen performers en publiek. In Loophole proberen twee entertainers, stemkunstenaar Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas, elk de sympathie van het publiek te winnen. Ze gooien alles in de strijd, zowel fysiek als verbaal. Eerlijk, oneerlijk, afzichtelijk en sexy tegelijk spelen zij een spel van waarheid en leugen. Uitgerekend in een tijd van fake news, polarisatie en wantrouwen onderzoekt deze voorstelling waarachtigheid en integriteit. Bestaat er nog vertrouwen? Wie kunnen we geloven en wie niet? En hoe doe je dat, iemand naar je hand zetten? 
Binnen een interactieve show tonen de performers aan het publiek hun ultieme verleidingstrucs en etaleren zij opwindende valse voorwendselen die hun slechte bedoelingen verbergen. Aan het publiek de vraag of ze ermee akkoord gaan...

Loophole is de NL première

We Are Public

De voorstelling op 16 februari is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Talitha De Decker
 

Charlotte Goesaert

Ter info: de voorstelling van Talitha De Decker, Tinkling, bevat fel en knipperend licht en is daardoor wellicht niet geschikt voor mensen met epilepsie. 

Speellijst Loophole

KAAP | De Werf, Brugge | 23 februari
- De NWE Vorst, Tilburg | 8 maart
- Rotterdam | 22 maart
Tweetakt Festival, Utrecht  | 5, 6, 12 en 13 april

Vanwege een blessure wordt Evelyne Rossie (dans Tinkling) vervangen door Gaëlle Callewaert.

Credits
Talitha De DeckerTinkling
Choreografie Talitha De Decker i.s.m. de dansers
Dans Gaëlle Callewaert & Mohamed Boujarra
Muziek en visuals Benjamien Lycke
DecorontwerpJason Slabbynck
Decorbouw Jason Slabbynck, Jordan Slabbynck, Lukas Proot
Productie d e t h e a t e r m a k e r
Coproductie Makershuis Tilburg, De Brakke Grond, Plan Talentontwikkeling Brabant
ResidentiesLes Ballets C de la B, De Tank (Het Entrepot), Kaap, Troubleyn/Jan Fabre
Met dank aan Peter Anthonissen, Lotte Stek, Elsemieke Scholte
//////
Charlotte GoesaertLoophole
Choreografie en regieCharlotte Goesaert
Kostuum en scenografieMaartje van Bourgognie
DramaturgieLuc de Groen
Muziek en spelJoost Maaskant
Dans en spelEvangelos Biskas V
In coproductie met De Brakke Grond, d e t h e a t e r m a k e r, Productiehuis Rotterdam, De NWE Vorst en Tweetakt
Met dank aanDommelhof