Talitha De Decker / Charlotte Goesaert

Dans double bill: Tinkling / Loophole

In deze dans double bill neemt Talitha De Decker met Tinkling de Filipijnse volksdans Tinikling, een dans tussen bewegende bamboestokken, als basis. In Loophole van Charlotte Goesaert proberen twee topentertainers om het vertrouwen van het publiek te winnen.

Choreografe Talitha De Decker (1991) is gefascineerd door eenvoud in beweging, maar in haar schijnbaar eenvoudige dansbewegingen schuilen complexe figuren. Samen met een componist, een architect en twee dansers interpreteert Talitha de sportieve uitdaging van de Filipijnse volksdans Tinikling, waarin de uitvoerders behendig manoeuvreren tussen bewegende bamboestokken. De naam 'tinkling' verwijst naar 'tikling-like'. Een 'tikling' is een Filipijnse vogel waarvan de elegantie in combinatie met de pijlsnelle voetbewegingen nagebootst wordt in de dans. Het speelse karakter en de snelle scherpte van deze traditionele dans komen terug in De Deckers voorstelling Tinkling

 

Choreografe en danseres Charlotte Goesaert (1987) maakt met haar dansgezelschap EPIC FAIL ongewone combinaties tussen beweging, tekst, muziek, composities, stemkunst en mime, om de traditionele barrières tussen performers en publiek te doorbreken. In Loophole proberen twee entertainers proberen elk de liefde van het publiek te winnen. Ze gooien alles in de strijd zowel fysiek als verbaal. Eerlijk, oneerlijk, afzichtelijk en sexy tegelijk spelen zij om ter best een spel van waarheid en leugen. Uitgerekend in een tijd van fake news, polarisatie en wantrouwen duikt deze voorstelling samen met u de avond in op zoek naar waarachtigheid en integriteit. Bestaat er nog vertrouwen? Wie kunnen we geloven en wie niet? Hoe doe je dat: iemand naar je hand zetten? And why? Binnen een interactieve song-dance show tonen de performers aan het publiek hun ultieme verleidingstrucs en etaleren zij opwindende valse voorwendsels die hun slechte bedoelingen verbergen. Aan het publiek de vraag of ze ermee akkoord gaan...
Choreografe Charlotte Goesaert, stemkunstenaar Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas zullen u verleiden op duizend en een manieren met behulp van opzwepende dans, hypnotiserende muziek en intieme bekentenissen.

Loophole is de NL première

We Are Public

De voorstelling op 16 februari is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Talitha De Decker
 

Charlotte Goesaert

Ter info: de voorstelling van Talitha De Decker, Tinkling, bevat fel en knipperend licht en is daardoor wellicht niet geschikt voor mensen met epilepsie. 

Talitha De DeckerTinkling
Muzikale leidingLinde Demuynck
Regie en scènebeeldMien Bogaert
Kostuums Marijke Peeters
Choreografie Talitha De Decker i.s.m. de dansers
Dans Evelyne Rossie & Mohamed Boujarra
Muziek en visuals Benjamin Lycke
DecorontwerpJason Slabbynck
Decorbouw Jason Slabbynck, Jordan Slabbynck, Lukas Proot
Productie d e t h e a t e r m a k e r
Coproductie Makershuis Tilburg, De Brakke Grond, Plan Talentontwikkeling Brabant
ResidentiesLes Ballets C de la B, De Tank (Het Entrepot), Kaap, Troubleyn/Jan Fabre
Met dank aan Peter Anthonissen, Lotte Stek, Elsemieke Scholte
////////
Charlotte GoesaertLoophole
Choreografie Charlotte Goesaert
Dans Evangelos Biskas V
Muziek Joost Maaskant
In coproductie met De Brakke Grond, d e t h e a t e r m a k e r, Productiehuis Rotterdam, De NWE Vorst en Tweetakt