Theater Malpertuis

Europa in de herfst

In zijn nieuwe voorstelling Europa in de herfst stelt regisseur Piet Arfeuille de ontwikkeling van een politieke unie anno 2017 in vraag. Hij is van mening dat het nog te vaak gaat over thema's die zich niet lenen voor compromissen die in de Europese politiek zo cruciaal zijn.  

Het is onrustig in de wereld. De vluchtelingenstromen zorgen voor angst en paniek. Het multiculturele project ligt onder vuur. Overal steken protectionisme en nationalisme weer de kop op. Staat de Europese Unie op het punt uit elkaar te vallen? Of zijn we onderweg naar een nieuw Europees project? Zeven jonge acteurs met een diverse achtergrond verdiepen zich in de actualiteit en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen. Maar ook door te spelen. Want waar de theorie tekort schiet, kan het toneelspelen verhelderend werken.

 

Met Europa in de herfst maakt regisseur Piet Arfeuille voor Theater Malpertuis een derde voorstelling met een politiek thema, na Recht zal zijn wat ik zeg! en GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder. Dit keer zijn het de grondvesten van de democratie zelf die het onderwerp van de voorstelling zijn. 

Nederlandse première

"Wat is er met het aanvankelijke enthousiasme gebeurd? Was er dan niemand die kon waarschuwen dat je door geldstromen te liberaliseren en markten meer macht te geven, de slagkracht van zowel politicus als burger lamlegt?" - Piet Arfeuille 

ProductieTheater Malpertuis
Regie en tekstPiet Arfeuille naar Sophocles
Dramaturgisch adviesKlaas Tindemans
SpelSoufiane Chilah, Dries De Sutter, Elien Hanselaer, Gorges Ocloo, Lauranne Paulissen, Joren Seldeslachts, Timo Sterckx & Loes Swaenepoel
KostumeringLieve Pynoo
Scenografie Amber Vandenhoeck
Licht Mark Van Denesse
Productieleiding Rik Teunis