Theater Malpertuis / Piet Arfeuille

Hele dagen in de bomen

Een moeder bezoekt na een stilte van 5 jaar haar jongste zoon in Parijs. Ze heeft daarvoor een bijzondere reden maar gaandeweg blijkt die veel dieper te grijpen dan gedacht. Wat begon als een vermoeide herontmoeting eindigt onverwacht in grote liefde en de eeuwige wetenschap dat mensen planeten zijn die ieder hun eigen weg volgen door de leegte.

Eén dag en één nacht logeert de moeder bij haar zoon en zijn vriendin. Ze eten samen, drinken samen, gaan uit en worden dronken. Onophoudelijk pratend proberen ze illusies overeind te houden. Maar aan het eind van een even desolate als uitputtende nacht, geeft de werkelijkheid zich prijs.

Als geen ander slaagt de Franse schrijfster Marguerite Duras erin ‘la condition humaine’ in kaart te brengen: hoe weinig zaken eigenlijk echt veranderen in een mensenleven, hoe verleden en heden naast elkaar bestaan, herinnering en fantasie…

Vorig seizoen stond Malpertuis nog in Brakke Grond met GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder van Tom Lanoye, met een hoofdrol voor Viviane De Muynck. Hele dagen in de bomen (Des journées entières dans les arbres) belooft opnieuw een hoogstandje te worden van regisseur Piet Arfeuille en zijn topcast van Vlaamse toneelspelers: Tania Van der Sanden (In de gloria…), Karlijn Sileghem (Katarakt…) en David Cantens (Marsman…).

"Ce n'est pas du sang qui coule dans nos veines…
C'est la rivière de notre enfance."

We Are Public

De voorstelling op 11 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

In de pers

Mooie beelden, knappe (zij het korte) dialogen en op zijn minst één schitterende oneliner (“Armoede kan je nog enigszins proberen te verbergen, maar rijkdom…”)
Het Nieuwsblad ★★★

Ontroerend goed.
Theatermaggezien

Hele dagen in de bomen is het kristalheldere snijpunt van een heel oeuvre, strak en consequent als altijd. En ook een tikje droevig. 
De Standaard ★★★★

Een spannende, sterk geobserveerde studie in onmacht en inertie.
Theaterkrant ★★★

Regisseur Piet Arfeuille

Arfeuille is artistiek leider en huisregisseur van Theater Malpertuis. Zijn theatertaal is tegelijkertijd sterk visueel als in taal geworteld. Als een antropoloog analyseert hij de menselijke natuur en gedragingen. Hij laat zien hoe de tijdsgeest invloed heeft op de gemoedsgesteltenis en het gedrag van mensen.

Bewerking en regie Piet Arfeuille
Tekst Marguerite Duras
Spel Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, David Cantens, Kurt Vandendriessche
Productie Theater Malpertuis
Scenefotografie Fred Debrock