Tuning People

Kadrage

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater, met een indrukwekkende constructie als middelpunt. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, waarbij steeds een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging voorbij komt. 

Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.
 
Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

IN DE PERS

De Standaard | ★★★★★
"Dit is gedurfd en inventief visueel theater, waarbij de makers échte risico's durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open." 
Lees de recensie

Theaterkrant
"In deze sombere tijden van culturele besparingen met een hellebaard, is deze ode aan de verbeelding een welkome verademing." 
Lees de recensie

Clara Hermans

Tuning People

Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën maken ze verrassende voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Tuning People maakt beeldend (geluids)theater waarin fantasie primeert. Experiment staat centraal en tegen heilige huisjes mag al eens geschopt worden. Voor elke voorstelling gaan de makers van Tuning People op zoek naar een uitdagend concept waarin verschillende kunstdisciplines verenigd worden. Ze zetten het publiek graag op het verkeerde been en confronteren hen daardoor met hun eigen (kijk)gedrag. Hun Do It Yourself-stijl is bruut én poëtisch. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Of als bijten in je lievelingstaart. En daar niet genoeg van krijgen.

Clara Hermans
Credits
Concept en spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel
Eindregie Harm van Geel
Spelcoaching Lars Brinkman
Geluidsontwerp Ruben Nachtergaele
Lichtontwerp Britt De Jonghe
Techniek Jo Thielemans, Sarah Moens
Decor Sven Roofthooft & Tomislav Ruzic (Timecircus)
Kostuumadvies Wim Muyllaert
Productie Tuning People i.s.m Cultuurcentrum Berchem
Met de steun van De Vlaamse Overheid