UITREIKING WOUTERTJE PIETERSE PRIJS

Genomineerd zijn:

 

De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing en Margot Westermann (Uitgeverij Lemniscaat)

En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros en Annemarie van Haeringen (Uitgeverij Leopold)

Lampje van Annet Schaap (Uitgeverij Querido Kinderboeken)

Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout (Uitgeverij Leopold)

Wij waren hier eerst van Joukje Akveld (Uitgeverij Gottmer). 

De jury over de genomineerde titels:

“Eindelijk wordt deze materie recht gedaan. Een standaardwerk, voor jong en oud.” (De zweetvoetenman)

“Dros en Van Haeringen vormen een uitstekende match in hun karakteristieke vertelling van deze sprookjes.” (En toen, Sheherazade, en toen?)

“Lief, mooi, klassiek en schrijnend verhaal, dat de jury hetzelfde plezier liet ervaren dat ze als kind hadden bij het lezen van een mooi boek.” (Lampje)

“Een weerbarstig boek, dat uitnodigt en uitdaagt met tekst-beeldcomposities die je niet loslaten.” (Onder mijn matras de erwt)

“Bijzonder, persoonlijk en toch journalistiek boek, dat echt iets toevoegt aan de jeugdliteratuur.” (Wij waren hier eerst).

De komende weken buigt de jury, bestaande uit Noraly Beyer, Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan, zich over de vraag welk boek zij als het beste kinderboek van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdagmiddag 5 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. 

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro en wordt dit jaar financieel mogelijk gemaakt door De Versterking, het Lira Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds. Vorig jaar ging de prijs naar Stella van Gerda Dendooven (Uitgeverij Querido Kinderboeken).

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u kijken op www.woutertjepieterseprijs.nl of contact opnemen met het secretariaat via wpp@woutertjepieterseprijs.nl of 06 4653 2525/ 06 1544 8604.