Waumans en Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel

Met: Wilfried de Jong, Connie Palmen, P.B. Gronda, Roos van Rijswijk en muziek van Douglas Firs

Charmante gastheren Rob Waumans en Ivo Victoria gaan steeds op zoek naar het verhaal achter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door boeiende gasten en de one-man-showband Milena Haverkamp en haar literaire liedjes, presenteren zij een intieme talkshow met ludieke rubrieken zoals Extravaganzenborden en De Kutrecensie.

Een kakelverse editie van Waumans & Victoria in de Brakke Grond met Libris Shortlist-auteur en Koningin van de Literatuur: Connie Palmen. Ook maakt de in Italië woonachtige Vlaamse auteur P.B. Gronda zijn opwachting, die ons in het najaar van 2015 volledig wist in te pakken met zijn heerlijke roman WanderlandRoos van Rijswijk debuteerde begin dit jaar zeer verdienstelijk met haar roman Onheilig. Onlangs nog werd een lezing in Oudewater van Roos geannuleerd wegens 'teveel seks' maar bij ons is ze van harte welkom. ‘Zweefduik’ heet de nieuwe verhalenbundel van Wilfried de Jong, het verschijnt op 21 april en speciaal voor ons leest hij er uit voor. Er is wonderschone muziek van Douglas Firs en natuurlijk stelt een klassieke Waumans & Victoria helemaal niets voor zonder onze uiterst ravissante one-woman showband: Milena Haverkamp.
 

 

We Are Public

Deze literaire avond is geselecteerd door We Are Public en gratis te bezoeken voor We Are Public-leden. Telefonisch reserveren is mogelijk

Connie Palmen

Connie Palmen is een van de meest toonaangevende hedendaagse Nederlandse schrijvers. Ze studeerde Nederlandse letterkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1991 met De wetten. Andere werken van haar zijn De vriendschap (1995), I.M. (1998), Geheel de uwe (2002) en Lucifer (2007). Voor haar romans won ze vele prijzen, waaronder de AKO-literatuurprijs in 1995. Op 1 september 2015 verscheen haar nieuwe roman, Jij zegt het.

Paul Baeten Gronda

Paul Baeten Gronda is een Vlaamse schrijver en columnist bij FocusKnack en De Morgen. In 2008 debuteerde hij met Nemen wij dan samen afscheid van de liefde. Andere werken zijn Kentucky, mijn land (2009), de novelle Onder vrienden (2011) en Straus Park (2013). Hij woont afwisselend in Leuven en Borgosesia.

Ivo Victoria

Ivo Victoria debuteerde in 2009 met Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor mintwaalfjarigen won (en dat het me spijt). Zijn tweede roman, Gelukkig zijn we machteloos, verscheen in oktober 2011 en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste roman, Dieven van vuur, verscheen in het voorjaar van 2014.

ivovictoria.com

Rob Waumans

Rob Waumans debuteerde begin 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt, die goed werd ontvangen en genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs. Najaar 2013 verscheen zijn tweede roman, De nacht van Lolita.

robwaumans.com

Met Rob Waumans, Ivo Victoria, Connie Palmen, Paul Baeten Gronda, Roos van Rijswijk, Wilfried de Jong, muziek van Douglas Firs en Milena Haverkamp
Productie Wintertuin en de Brakke Grond
Met dank aan AFK en Letterenfonds