Willem de Wolf & Myriam Van Imschoot / De Koe / KASK / CAMPO

IN KOOR!

Dertien koorleden brengen een ode aan de foute aanhef, de valse noot en de wankele stem. Ze oefenen, zoeken naar harmonie, maken uitschuivers en houden hoop. Want mensen zijn het kwetsbaarst wanneer ze iets (nog) niet kunnen wat ze zo graag willen.

IN KOOR! is een muziektheaterproject waarin de Brusselse performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf samenwerken met studenten in de theateropleiding bij KASK en dertien amateuracteurs.

Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een zangstuk. Een koor, zingende mensen die zich eindeloos oefenen om ergens tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen. De zich daarbij voordoende missers, herhalingen en uitschuivers vormen het speelmateriaal.

Maar IN KOOR! is niet alleen een ode aan de foute aanhef, de valse noot en de nog wankele stem, uit balans en cadans. Het is tevens een carrousel waarin we in- en uitzoomen op het proces, op de repetitie, de verbetering, de hoop, (dis)harmonie, en op hoe individualiteit zich verhoudt tot samenhorigheid.

Wie komt voor mooie cantates en virtuoze stempartijen, zal het moeten stellen met een muziektheater dat van proberen te zingen een kunst maakt. 

Doorheen de voorstelling zie je mensen verbeteren, en hopelijk hoor je het ook, dat het beter wordt.

Lees hier een interview met Myriam Van Imschoot & Willem de Wolf 

Wat zegt de pers?

De Standaard
"Nog boeiender dan samen zingen is samen léren zingen. De performance toont repeterende amateurspelers en theaterstudenten als een kleine samenleving."

 

Etcetera
"De vrolijkheid primeert in de eerste theaterproductie die Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf samen maakten, maar tussendoor klinken behoorlijk sombere tonen. 'Dissonantie' noemen ze dat in de muziek: een samenklank die wringt. De makers namen dat concept als uitgangspunt voor de voorstelling." Lees meer

 

Opera Magazine.nl
"Het gaat bij een voorstelling altijd óók over de mensen die hem brengen. Dat is bij deze productie nog wat sterker. Je leert ze niet uitgebreid kennen, ze krijgen geen namen, maar ze ontroeren door hun worsteling met de muziek en met de dilemma’s rond collectiviteit en individualisme." Lees meer

 

Concept, tekst & regie Myriam Van Imschoot & Willem de Wolf
Met Leyna Amara Hammou, Lieve Baele, Simon Baetens, David Compernolle, Brigitte De Clercq, Maarten Degraeuwe, Nona Demey, Jos Deraedt, Louis Kindt, Louis Janssens, Briek Lesage, Bart Locy, Marie Mignolet, Imke Mol, Chris Reyns, Timo Sterckx, Linda Van de Wielle, Rita Van den Broecke, Naomi Van Der Horst, Tamara Van IJperen, Flor Van Severen, Myriam Vancraeynest, Mats Vandroogenbroeck & Kathleen Wijnen
Dirigent Jean-Baptiste Veyret-Logerias
Techniek Piet Depoortere, Emmanuel Desmyter, Pol Geusens & Koen Vanneste
Kleding Marlene De Smet
Outside eye Louise Van den Eede
Fotografie Phile Deprez
Productie CAMPO, de Koe & KASK
Met dank aan Marcus Bergner, Stijn Bussels, Fabrice Delecluse, Toine Horvers (voor de shuffle step), Bram Van Oostveldt, Paul Vermeir, Akademie Schloss Solitude, PAF & the 'Brussels' choir
In het kader van Opera 21