Yinka Kuitenbrouwer / de Brakke Grond / deBuren / Vooruit

Kan dus niet

Kuitenbrouwer verdiepte zich maandenlang in de leefwereld van jongvolwassenen met psychische problemen. In deze documentaire voorstelling brengt ze ieders unieke kijk op de werkelijkheid in kaart.

Kan dus niet is een voorstelling over de oneindige hoeveelheid werkelijkheden die wij construeren om het leven aan te gaan en de wereld tegemoet te kunnen komen. Het gaat over simpele zaken, over mens-zijn. Over dingen die niet bestaan maar wel werkelijk zijn, over dingen die zogezegd niet kunnen maar wel gebeuren. Kan dus niet zal gaan over wat misschien niet kan, maar wel is.

Met Kan dus niet maakt actrice en theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer een voorstelling over jongvolwassenen in de psychiatrie. Op intensieve wijze zal ze zich onderdompelen in de leefwereld van jongvolwassenen die kampen met psychische problemen. Op basis van het materiaal dat ze tijdens dit onderzoek zal verzamelen, maakt ze deze documentair-theatrale voorstelling.

Na de succesvolle HonderdHuizen is Kan dus niet het nieuwe project waarin Yinka op zeer directe manier aan de slag gaat met documentair materiaal. Zo creëert zij op persoonlijke en betrokken wijze voorstellingen over universele thema’s die toegankelijk zijn voor een breed publiek. 

De voorstelling van dinsdag 3 oktober is de Nederlandse première.

 

 

Via coproducties en coaching helpt de Brakke Grond jonge theatermakers uit de Lage Landen om zowel in Nederland als in Vlaanderen hun plek te veroveren. Portret door Bart Grietens.

We Are Public

De voorstelling op 3 oktober is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Wat zegt de pers?

"Je zou de jonge Yinka Kuitenbrouwer een artistiek antropoloog kunnen noemen. Ze maakt theater op het speelterrein dat ‘mens’ heet, en ze is niet bang op dat modderige veld haar handen diep in de grond te steken."

"Kuitenbrouwer vertelt haar voorstelling met de overtuigende naturel en oprechtheid die haar als actrice zo kenmerken." Theaterkrant.nl

Spel en creatie Yinka Kuitenbrouwer
Coaching Sara Vertongen
Eindregie Freek Mariën
Dramaturgie Mieke Versyp
Scenografie Jelle Clarisse
Productie Yinka Kuitenbrouwer, DRIFT vzw
Coproductie De Brakke Grond, Vooruit, deBuren
Met steun van KAAP, KASK, Theater aan Zee, Psychiatrisch Centrum Caricas, LOD Muziektheater
Copyright promotiebeeld Sandrine Verstraete
Copyright portret Bart Grietens