Conferentie, filmprogramma en expositie

HEREAFTER | SA19

Naar goede gewoonte strijkt Sonic Acts ook dit jaar neer in de Brakke Grond met de conferentie en een drie weken durende expositie. Het kleverige web van kapitalisme en de gevolgen van klimaat voor toekomstperspectieven staan centraal in beide evenementen. 

Conferentie

Met het thema HEREAFTER verkent Sonic Acts Festival 2019 de ontstaansgeschiedenis van onze actuele crisis – en wat er hierna (‘hereafter’) zal gebeuren – door na te denken over kwesties die we dagelijks gedwongen worden te confronteren: de ongelijkheid veroorzaakt door kolonisatie en geostrategische manoeuvres, de uitdagingen die de klimaatcrisis en immigratie teweegbrengen, de altijd aanwezige exploitatie en onzekerheid van de beroepsbevolking, en de manier waarop technologische vooruitgang verstoort en niet emancipeert – in andere woorden: het kleverige web van wereldwijd kapitalisme.

Expositie

In samenwerking met Sonic Acts opent op 16 februari de expositie HEREAFTER. De presentatie is een tweede luik na een verblijf in Arti et Amicitae en vóór het laatste deel in Stedelijk Amsterdam. Tot en met 3 maart presenteren we doorlopend werk van Lukas Marxt, Alexis Destoop, Ana Vaz, Ulrike Ottinger en Christina Kubisch. Tijdens een speciaal openingsevenement tonen we een film in het donker (Nuno da Luz, Olivier Marboeuf, Ana Vaz), organiseren we een electrical soundwalk met Christina Kubisch en een panel met kunstenaars die deel zijn van de tentoonstelling.

Exposities

Missed

These programme items are in the past.

Fri 22 Feb 2019

Sat 23 Feb 2019

Sun 24 Feb 2019