Grasnapolsky / de Brakke Grond

Vlaamse smaakmakers op winters ontdekkingsfestival

Ook in 2020 slaan de handen ineen met Grasnapolsky om een flink aantal Vlaamse artiesten aan de lineup van het bijzondere festival toe te kunnen voegen. 

Grasnapolsky 2020

Dit jaar werken we nog nauwer met het Groningse festival samen breiden we uit tot een duurzame inhoudelijke en communicatieve samenwerking. De eerste vijf artiesten die we samen voor Grasnapolsky 2020 aankondigen zijn:

Susobrino

Tijdens Amsterdam Dance Event was deze Belgisch-Boliviaanse wizzkid met zijn unieke mix van electronische beats en exotische sounds al te vinden in de Brakke Grond. Zijn roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. In 2018 nam Susobrino de award voor “Most Promising Artist” bjj de Red Bull Elektropedia Awards mee naar huis. Zou zomaar eens he

Peuk 

Eigenlijk is Peuk gewoon een soort Vlaamse superband. Je kunt de bandleden namelijk goed kennen Evil Superstars, Millionaire of Heisa. Samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop. Naam en faam werden verworven met een jaar van zinderende optredens en een in recordtempo uitverkochte EP. Ruw en onbespoten zoals al de beste rock 'n' roll. 

IKRAAAN

Met haar debuut EP Happy Pill heeft IKRAAAN haar muzikale stem echt gevonden, maar zingen doet ze al zo lang als ze zich kan herinneren. Diepzinnige teksten die voortvloeien uit haar affiniteit met poëzie. De 21-jarige Mechelse draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart met haar hypnotiserende soul trap.

Fornet

Het vijfkoppige Limburgse Fornet is zo'n typisch Grasnapolsky bandje: jong, hard, een beetje vunzig en vooral retegoed. Niet voor niks wonnen ze in het jaar van hun debut EP direct de Limbomania. Laat je meeslepen door de fantastische combinatie tussen de drums, de steeds terugkerende baslijn, de gillende gitaren die zich door het geheel wurmen en de vocals.

Fulco

Fulco Ottervanger doet eigenlijk alles. Multi-instrumentalist, zanger, componist, jazz, hiphop, rock, soul, funk, klassiek, krautpop, theater, dans. Alsof De Beren Gieren, Stadt en BeraadGeslagen nog niet genoeg waren, startte hij een naar hemzelf genoemd Nederlandstalig popproject. Vorig jaar één van de hoogtepunten van Grasnapolsky met BeraadGeslagen, dit jaar dus met Dries Laheye van STUFF. en Klaas De Somer van Faces on TV als Fulco

Tien Vlaamse acts op de eerste editie in Groningen

In 2019 werkten we samen met ontdekkingsfestival Grasnapolsky om ondanks de verhuizing die het festival nog 170 kilometer verder van Vlaanderen plaatste de spannende en opkomende Vlaamse acts te boeken zoals ze dat de jaren ervoor ook deden. 

Grasnapolsky vierde in 2018 haar vijfde en tevens laatste editie bij het prachtige Radio Kootwijk. Om het nieuwsgierige en wonderlijke karakter waar het festival om bekend staat in stand te houden besloot de organisatie te verhuizen naar een nieuwe locatie. Die locatie is gevonden in een voormalig strokartonfabriek met de toepasselijke naam "De Toekomst" in Scheemda Groningen. Grasnapolsky heeft afgelopen jaren steeds weer een flink aantal Vlaamse namen op het affiche gehad, maar dit werd door de verhuizing ruim 170 kilometer naar het noorden een grotere uitdaging. De Brakke Grond is trots om hier als partner bij te kunnen helpen en de volgende Vlaamse artiesten te kunnen presenteren op Grasnapolsky: SONS, Jaguar Jaguar, TheColorGrey, Rare Akuma, Jan Verstraeten, Blu Samu, BeraadGeslagen, Charlotte Adigéry, The Bony King of Nowhere en Rumours.

​Filmmaker Django den Heijer reisde met ons mee naar Groningen om de samenwerking vast te leggen.

 

Grasnapolsky 2019 vond plaats van 8 tot en met 10 februari en trok per dag 1500 bezoekers.

Muziekplatform 3voor12 was zeer te spreken over het festival en de samenwerking met de Brakke Grond. Favoriete Vlaamse act van de redacteur was BeraadGeslagen: "Het Grasnapolsky-publiek blijkt het beste te gedijen bij introverte grooves en BeraadGeslagen weet daarin prima te voorzien met hun absurde acid-jazz."

Lees hier het 3voor12 artikel

Ontdekkingsfestival Grasnapolsky

Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 begint Grasnapolsky aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar zij starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.