Nieuws

 • Vlaamse Cultuurprijzen zijn uitgereikt

  Afgelopen week werden de Ultimas uitgereikt, de nieuwe naam voor de Vlaamse Cultuurprijzen. De gezamenlijke uitreiking van alle cultuurprijzen biedt een terugblik op het afgelopen culturele jaar.

 • Light deportations © Meggy Rustamova 2017

  De belofte: Meggy Rustamova

  Een artikel uit Oogst magazine

  In september opent in de Brakke Grond de eerste Nederlandse solotentoonstelling van Meggy Rustamova: Light DisplacementOogst wijdde in vol. 5 een artikel aan de Vlaamse kunstenaar, waarin ze vertelt over familie, haar werkwijze en het belang van bestaande foto's in haar werk. 

 • IDFA DocLab Brakke Grond

  Open Call: deelnemers DocLab Academy

  Schrijf je in voor IDFA DocLab Academy 2017

  DocLab Academy is een internationaal programma voor nieuw talent op het snijvlak van documentaire storytelling en interactieve media. Het vijfdaagse programma is onderdeel van het International Documentary Film Festival (IDFA) Amsterdam in november.

 • Didactische plaat niveau B (ontoereikendheid), 2014, (c) Vedran Kopljar

  De belofte: Vedran Kopljar

  Een artikel over Vlaams talent uit Oogst magazine

  Oogst vol. 10 is uit, en om dat én onze nieuwe samenwerking met het magazine te vieren is het artikel over Vedran Kopljar, een Vlaamse belofte op het gebied van beeldende kunst, helemaal voor niks hier te lezen. Maar het blijft niet bij dit artikel. Vanaf vandaag plaatsen we elk kwartaal een stuk uit de nieuwste editie.

 • 'Geen Belgisch mens, wel een Belgisch kunstenaar.'

  Enkidu Khaled laat zijn menselijkheid zien.

  ​Theatermaker en performer Enkidu Khaled (Bagdad, 1985) kwam in 2008 naar België. Hij woonde in Antwerpen en Brussel. In de zomer van 2017 studeert hij af aan Dasarts in Amsterdam. Op 8 en 9 juni staat hij in de Brakke Grond met zijn bejubelde voorstelling Working Method. Khaled over zijn werk, Irak, België en Nederland.

 • Koks gezocht m/v

  Er is ruimte in het eetcafé voor een zelfstandig werkende kok en een hobbykok.

Pagina's