Nieuws

 • Tom Callemin: 26 jaar en nu al een solo in de Brakke Grond

  Het komt niet vaak voor dat zo’n jonge fotograaf als Tom Callemin met een solo-expositie in de Brakke Grond te zien is. Hoe heeft hij het dan toch nu al voor elkaar? Onze programmeur Wytske Visser legt het uit.

 • Ode aan de mode... en meer

  Een interview met de makers van 'Act! Cut! Play!'

  Mode leeft! Niet alleen statisch op foto’s in magazines, dynamisch op de catwalk, maar sinds tien jaar ook in bewegende beelden. Fashion films zijn visueel verrassend, maar het verhaal is vaak flinterdun. Het project Act! Cut! Play! daagt makers van verschillende disciplines – theater, film, dans, mode – uit daarin verandering te brengen.

 • Open call voor professionals

  Geef je op voor Something Shared tijdens Festival Something Raw

  Tien afgestudeerde kunstenaars volgen onder leiding van curator en dramaturg Dries Douibi het festival en gaan met elkaar in gesprek over de voorstellingen, het thema en hun eigen werk.

 • Marieke Dermul op reis voor eenheid in Europa

  Marieke Dermul is op dit moment op reis door Europa waar ze samen met burgers werkt aan haar European Citizen Popsong.

 • Open call voor dansers, choreografen, creatieve coders en mediakunstenaars

  Choreographic Coding Lab

  Tijdens het Choreographic Coding Lab brengen we dansprofessionals, creatieve coders, interactiedesigners en mediakunstenaars samen om in multidisciplinaire teams een week lang te werken aan het vertalen van choreografie en dans in een digitale vorm. Je kunt je tot 1 maart aanmelden voor deelname aan het Choreographic Coding Lab dat van 6 t/m 11 mei plaatsvindt in de Brakke Grond.

 • Metal Magazine schrijft vol lof over Act! Cut! Play!

  De drie fashion films zetten volgens het platform aan tot nadenken over de waarde van mode in de samenleving.

  "Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam contained many interesting fashion shows, but especially performances like Act! Cut! Play! made us redefine and think about fashion and the value it has in society." schreef Metal Magazine over Act! Cut! Play!

Pagina's