ADE 2018: Brussels by Night

Brussel: hoofdstad van Vlaanderen, met 1001 gezichten, tijdens ADE

Van woensdag 17 t/m zondag 21 oktober staat Amsterdam voor de 23ste keer in het teken van elektronische muziek. En ook dit jaar vestigt het festival haar creatieve festivalhart in de Brakke Grond. Het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op ons geliefde zuiden te richten.

Tal van samenwerkingen

Sloegen we vorig jaar de handen ineen met Poppunt en ADE, is ons clubje dit jaar een aantal leden rijker. Sabam For Culture, Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musique vervolledigen de troepen om samen de blik op onze mooiste hoofdstad te richten: Brussel. Met Brussels by Night bieden we een inkijk in de stad van 1001 kleuren en gezichten. 

Brussel in de hoofdrol

Vanuit verenigde krachten ligt de focus dit jaar op Brussel, een hoofdstad met een boeiend en divers nachtleven, dat voor de buitenwereld echter zo ondoordringbaar lijkt. Brussels By Night haalt een week lang Brusselse smaakmakers als Haring, Liyo (HE4RTBROKEN), Ssaliva, Slagwerk en Golin naar Amsterdam. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken. Verder host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven tijdens ADE Sound Lab en onthullen we de komende weken nog ander Brussels moois. 

Naast het organisch inpassen in en aanvullen van het programma dat ADE neerzet in de Brakke Grond (in het kader van ADE Soundlab) zijn er ook samenwerkingen met Amsterdamse en internationale spelers als Into The Woods en Subbacultcha. Geheel in lijn met het muziekbeleid van de Brakke Grond verlaten we dus ook het pand om artiesten precies op die plekken neer te zetten waar ze het best tot bloei komen. Zo speelt Haring op zaterdag 20 oktober een live-show op de Into The Woods Weekender, die plaatsvindt op de NDSM-werf en host Subbacultcha zondag 21 oktober een L.A.N. BXL avond in Garage Noord. Een mooie uitbreiding van een samenwerking waar we met gepaste trots naar uitkijken.

ADE Sound Lab

ADE Sound Lab vestigt zich opnieuw in de Brakke Grond en vormt zo een plek waar avontuurlijke producers en DJ’s zichzelf kunnen onderdompelen in sound en tech. Al vier edities lang is Sound Lab het spannendste onderdeel van het showcasefestival, met masterclasses, modulaire synths, demo pitches en music talks met grootheden als de gebroeders Soulwax, Tiga en Philip Glass. Dit jaar verwelkomt ADE o.a. Bonobo. Geen slecht gezelschap voor onze Brusselaars om in te vertoeven, lijkt ons.

 

Tot slot opent de Brakke Grond in samenwerking met Poppunt, Sabam For Culture, Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques op vrijdagavond 19 oktober de deuren voor de Belgische en internationale sector. Friet, stoofvlees en bier die naam waardig verzekerd!