ADE 2018: Brussels by Night programma compleet

Een inkijk in het Brusselse nachtleven

Ook in 2018 vestigt Amsterdam Dance Event haar creatieve festivalhart in de Brakke Grond. Het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen en de rest van België te richten. Vorig jaar bundelden Poppunt en de Brakke Grond reeds de krachten met het grootste clubfestival ter wereld, dit jaar breiden we het team uit met Sabam For Culture en Belgium Booms (Kunstenpunt & Wallonie-Bruxelles Musiques).

Met Brussels by Night zoomen we dit jaar in op Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen / België / Europa die zo'n kleurrijk en divers nachtleven rijk is, maar voor de buitenwereld nog steeds zo ondoordringbaar lijkt.

Brusselse smaakmakers, binnen en buiten de eigen muren

Een hele week lang halen we met Brussels by Night Brusselse smaakmakers naar Amsterdam. Naast het organisch inpassen van programma dat ADE in de vorm van ADE Sound Lab neerzet in de Brakke Grond, trekken we ook de deur uit om de Brusselaars op ander interessant grondgebied te vestigen. Wie je allemaal mag verwachten: ALiA, DJ Vega, Golin, Haring, Kiosk Soundsystem, Kong, Gratts, Liyo Gong, Monolithe Noir, Rey Colino, Simon Halsberghe, Slagwerk, Soumaya Pheline, Ssaliva, Victor de Roo en Weird Dust.

De partners aan Nederlandse zijde die we dit jaar tot onze gelederen kunnen rekenen: ADE Sound Lab, Into The Woods, Radio Radio, Sjamsoedin, Subbacultcha en Garage Noord.

 

Brussels by Night: van woensdag t/m zondag tot in de vroege uurtjes

 

Woensdag: Kiosk Radio @ Radio Radio

We beginnen de week op woensdag bij Radio Radio, waar Kiosk Radio hun Brusselse houten thuis voor een dag inruilt voor het Westergasterrein. Overdag komen ALiA, Victor de Roo, Soumaya Phéline, DJ Vega en Kiosk Soundsystem het mooie weer maken. Daarna duiken we de nacht in met Ensemble en Kalahari Oyster Cult, die allebei hun label head honcho's aan het werk zetten: Kong & Gratts x Rey Colino.

 

Vrijdag: Panel Brussels by Night + In the Studio with Simon Halsberghe + Edison Jams: Modular Sessions

Vrijdag blijven we lekker in eigen huis. De namiddag trekken we op gang met panel Brussels by Night, dat met curator / moderator Koen Galle aan het woord een inkijk moet bieden in dat ondoordringbare Brusselse nachtleven. Wie zijn die collectieven, netwerken, venues, promoters, radio's en online platforms die de nacht mee inkleuren? Staan hem bij: Gilke Vanuytsel (Beursschouwburg), Geoffroy Dewandeler (Mugwump), Baptiste Pinsard (Nuits Sonores).

Vervolgens zal Simon Halsberghe tijdens In The Studio With een beperkt aantal bezoekers voorzien van een masterclass, waarbij de relatie tussen muzikant en instrument de absolute focus wordt. Onderwerpen die aan bod komen: auto-poëtische geluidsontwikkeling (hoe maak je geluiden met de octatrack zonder gebruik van bestaande samples) en auto-poëtische subharmonische compositie (hoe kun je op magische wijze harmonie krijgen uit een modulaire "piepjesmachine").

We sluiten de dag af in onze Grote Zaal met Edison Jams: Modular Sessions, het avondprogramma vol draadjes en lichtjes dat door Nederlandse modular whizkid Sjamsoedin gecureerd wordt. Twee Nederlandse producers ontmoeten drie Brusselse producers, voor vijf sets boordevol losse structuren, improvisatie, drone, ambient en pure synthesizer obsessie. Verwacht Monolithe Noir, Simon Halsberghe, Weird Dust, Sjamsoedin en een very very very special guest.

 

Zaterdag: Haring (live) bij Into the Woods ADE Weekender

Op zaterdag trekken we de stad weer in en laat het Brussels by Night project zich zien in de vorm van een live-set van Brusselse DJ en Producer Haring op Into The Woods ADE weekender.

 

Zondag: L.A.N. BXL bij Garage Noord, met Subbacultcha

Afsluitend organiseren we op zondag in samenwerking met underground muziekplatform Subbacultcha L.A.N. BXL, een clubnacht in Garage Noord met Liyo Gong, Ssaliva, Golin en Slagwerk DJ's Otis, Terrorriba en Quintano.