Allez, wilt gij nog 'ne latte'

Hans Avontuur wint Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel voor zijn reportage in AD Magazine

8 maart j.l. werd naar jaarlijkse traditie de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel in de Brakke Grond uitgereikt. Directeur Dirk Mertens overhandigde de Persprijs 2017 aan Florien van Rees, aanwezig namens de verontschuldigde Hans Avontuur, voor het verhaal ‘Allez wilt gij nog ‘ne latte’ gepubliceerd in het Algemeen Dagblad (8 april 2017). De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel tot stand komen.

 

Goesting in Antwerpen

Hans Avontuur gaat in Antwerpen op zoek naar het verhaal van de koffie. Zijn queeste begint in de haven, de oude pakhuizen, branderijen en eindigt bij diverse hippe koffiebars en de authentieke klassieke koffiehuizen uit de 19e eeuw. Onderweg vertelt hij over bezienswaardigheden, interessante weetjes, musea en culinaire adressen van de stad. De warme sfeer van de geurige koffie ademt door in het verhaal over Antwerpen. Daarnaast wordt praktische informatie gegeven en maken de sfeerbeelden het artikel compleet. Dit authentieke verslag doet de lezer direct goesting krijgen voor ‘ne latte’ in Antwerpen.

Naast de toeristische persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel werd ook nog de  Culturele Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel uitgereikt,
Stéphanie Versteeg ontving deze prijs voor haar publicatie “10 tips voor een weekendje Gent” op Expeditieaardbol.nl.

Voor meer toeristische informatie over Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.nl