Als Festival Hangout van Amsterdam Dance Event 2017, richten we de blik op Vlaanderen

Een hele week lang halen we Gents label Moodfamily in huis!

Wat deze editie voor ons extra bijzonder maakt, is dat we als Festival Hangout de kans krijgen om Belgisch elektronisch talent in te passen in het ADE Sound Lab-programma. Samen met Poppunt halen we een week lang het Gentse label Moodfamily in huis en bieden we hen zowel een plek binnen als buiten onze muren. Met artiesten als Stavroz, Harted en AMyn in de rangen, zet Moodfamily stevig koers richting buitenland, met een sound die helemaal vervat zit in de naam: Moodfamily, moody melodieuze house die voelt als thuiskomen, met soms Midden-Oosters klinkende synths, of net heel intieme piano, zolang het maar dansbaar is. Vergelijkingen met het Nederlandse Atomnation zijn nooit ver weg, getuige ook de onderlinge uitwisseling tussen beide labels en aanwezigheid op label nights.

 

ADE Sound Lab vormt zo het perfecte decor voor de Moodfamily-telgen om te komen tonen wat ze waard zijn. De samenwerking tussen ADE, Poppunt en de Brakke Grond is gebaseerd op de gedeelde overtuiging dat de krachten op een zo organisch mogelijke manier bundelen, de juiste manier is. We bieden onze residents precies daar een plek binnen ADE Sound Lab zonder onnodig inbreuk te plegen op het programma. We beginnen de week op woensdag, met een Moodfamily showcase die meteen de start van ADE Sound Lab inluidt, met Stavroz Live en een slow set van AMyn. Zowel de artiesten als de mensen achter het label schuiven in de loop van de week ook aan als jury bij de befaamde demopitches in ons cafe en AMyn ziet een van zijn persoonlijke dromen in vervulling komen, wanneer hij vrijdag aanschuift bij een van FactMag’s Against the Clock sessions! Ook die vrijdag hosten we samen met Poppunt drie DJ sets in onze foyer, met achter de knoppen Vlaams DJ-talent dat Moodfamiliy via vi.be, de open call competitie van Poppunt, geselecteerd heeft.

 

Tot zover de aanwezigheid van Moodfamily in onze eigen stek. Maar geheel in lijn met ons nieuwe muziekbeleid*, trekken we ook de buitenwereld in. Op zaterdag zorgen Stavroz, AMyn en Harted ervoor dat Vlaanderen meer dan goed vertegenwoordigd is op de Into The Woods Weekender, op de NDSM werf. Drie Moodfamily-artiesten die samen meer dan de helft van een van de podia bevolken, dat wordt niets minder dan urenlang dansen. Al het bovenstaande samengevat: we zitten op de juiste koers voor een blijvende samenwerking, waar we nu al ontzettend hard naar uitkijken!

 

In dit nieuwsitem stellen we je graag voor aan onze residents: Stavroz, AMyn en Harted en Moodfamily als label. 

 

* We leggen vanaf dit jaar actief de focus op duurzame trajecten voor en met Vlaamse artiesten, die voet aan de grond willen krijgen in Nederland. Meer dan hen alleen een presentatieplek op ons eigen podium te bieden, gaan we telkens op zoek naar de juiste partners om relevante contexten te creeeren en om hen zo naadloos aansluiting te laten vinden bij de Nederlandse muzieksector. De Brakke Grond wordt vanuit die redenering meer gelegenheidsdecor dan vast podium, op momenten dat dergelijke samenwerkingen dat decor behoeven. Meer weten? Dan kan je hier verder lezen.