Amsterdam Dance Event 2019: binnen en buiten de Brakke Grond

Ook dit jaar vestigt Amsterdam Dance Event haar creatieve festivalhart in de Brakke Grond. Voor ons hét moment om de blik van zowel dance-lievend Nederland als de vele internationale bezoekers op Vlaanderen en de rest van België te richten. Om geen kans onbenut te laten slaan we opnieuw de handen ineen met Belgium Booms, een samenwerking van Poppunt, Wallonie-Bruxelles Musiques en SABAM for Culture.

Binnen en buiten de Brakke Grond, vijf dagen lang elektronische muziek

Vanaf woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam voor de 24ste keer in het teken van elektronische muziek in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad, tijdens Amsterdam Dance Event. Als Festival Hangout van ADE 2019 bevindt de Brakke Grond zich in het hart van het showcasefestival, een uitgelezen kans om onze artiesten op de kaart te zetten die we niet onbenut laten. Dat doen we niet alleen tijdens ADE Sound Lab in de Brakke Grond zelf, maar we trekken ook de deur uit om onze artiesten op ander interessant grondgebied te vestigen. 

Lefto x Red Light Radio

We koppelen de Brusselse muziekguru Lefto aan Nederlands belangrijkste elektronische radiostation Red Light Radio. Samen cureren zij een avondvullend programma in onze Grote Zaal waar opkomende smaakmakers uit zowel België als Nederland achter de decks zullen staan.

ADE Sound Lab in de Brakke Grond

Tijdens hun ADE BeamLab sessie zal het Brusselse audiovisuele collectief ALEA(s) in gesprek gaan met aanwezigen over hun meeslepende, intense en uniek live performances waar ze omringt door het publiek improviseren met een mix van animatie, ontwerp en elektronische muziek. Ook Red Bull Elektropedia Award én Champion Sound Beat Battle winnaar Susobrino geeft je een kijkje achter de schermen. Tijdens zijn In the studio with sessie laat hij deelnemers zien hoe hij te werk gaat.

De stad in

Buiten de Brakke Grond werken we samen met underground magazine Subbacultcha en het door Amsterdammers geliefde Café Struik. Met de eerstgenoemde presenteren we opkomend Belgisch talent Céline Gillian in het voorprogramma van Erika de Casier. Café Struik biedt in de samenwerking twee Belgische agency’s de ruimte om een avond lang te laten zien wat ze in huis hebben. Op vrijdag neemt het opkomende E314 Agency het café over en op zaterdag zal Culte Agency vijftien uur lang de toon zetten.

ADE Pro drinks

En last but not least opent de Brakke Grond, net als vorig jaar op vrijdagavond de deuren voor professionals uit de Belgische en internationale sector als onderdeel van ADE Pro. Garnaalkroketten en bier verzekerd!