Audiotheater en wandeling van Ant Hampton

Durf jij het aan om uit je normale patroon te stappen?

Ant Hampton staat bekend om zijn zogenaamde ‘autoteatro’ voorstellingen, installaties waarbij het publiek de rol van de acteur inneemt. Tijdens de HACK/PLAY maand in april dit jaar was Hampton al te zien met voorstellingen op verschillende locaties in Amsterdam waaronder de Brakke Grond. Voor de expositie Seamless Reality van de Brakke Grond en IDFA DocLab keert hij terug met twee installaties; Cue China en het audiotheater voor twee; Someone Else. Wie tijd neemt aan een van de voorstellingen deel te nemen, krijgt een bijzondere ervaring terug.

Beide installaties zijn doorlopend te bezoeken in Seamless Reality van 19 t/m 29 november tussen 9:00 en 23:00 uur.

Someone Else

Wat gebeurt er als je contact zou maken met een vreemde? Kunstenaar en theatermaker Ant Hampton daagt je uit om letterlijk uit je normale patroon te stappen tijdens de audiowandeling Someone Else. Je krijgt een koptelefoon op en de kunstenaar treedt op als regisseur en geeft aanwijzingen tijdens dit audiotheater voor twee. Spannend om te doen met een bekende maar veel intenser om met een onbekende te doen. Op locatie binnen en buiten de Brakke Grond. 

Met Someone Else won Ant Hampton de IDFA DocLab Immersive Non-Fiction Award, deze prijs van € 2.000 mocht de maker woensdagavond in ontvangst nemen tijdens de awarduitrijking. 
Uit het juryrapport: "Voor deze nieuwe award, kozen we voor een project wat in zijn kern eenvoud draagt. De gereedschappen die gebruikt werden voor dit project zijn verrassend: de echte wereld en de menselijke verbeelding. Maar het stelt ons de dringende vraag: hoe kunnen we leren om samen te leven, om mensen die anders zijn dan ons vertrouwen? De winnaar daagt ons uit met het idee dat we misschien maar personages zijn in het leven van andere mensen. De winnaar van de IDFA DocLab Immersive Non-Fiction Award is Someone Else van Ant Hampton."

Reserveren voor deze wandeling is vereist, dit kan bij de informatiebalie in de tentoonstelling.
Duur 45 minuten, dus reserveer genoeg tijd voor deze prikkelende audio-ervaring.

Vrijdag 20 november komt Ant Hampton vertellen in het DocLab live event: Performing Reality over Someone else.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar

Cue China

We lopen rond in de kleding die zij maken, staren de hele dag naar schermen die zij in elkaar zetten en onze communicatie wordt verzonden door de circuits die zij solderen; Chinese arbeiders. In deze installatie laat Ant Hampton je recht in de ogen van zo'n onbekende Chinese arbeider kijken. Hij baseerde dit werk op opnames uit video chats tussen hemzelf en een aantal Chinese arbeiders. Zo krijg je als toeschouwer een spiegel voorgehouden over onze maatschappij.

Kom 10 minuten eerder om je te laten opmeten, zodat je op de juiste hoogte voor de projectie kan zitten.
Reserveren kan bij de informatiebalie in de expositie.