Audiowalk van Kenneth Berth door Amsterdam

Gratis af the halen tijdens openingsuren

dsc_5021.jpg

Nick Chesnaye

Speciaal voor Oorzaken Festival 2019 maakte de Vlaamse Kenneth Berth een audiowalk over de directe omgeving van de Brakke Grond. Deze blijven we gratis aanbieden: bij het Onthaal in de Foyer kun je tijdens openingsuren van de Brakke Grond een audiospeler afhalen en op pad gaan door het centrum van Amsterdam. 

Vensters

Amsterdam is een plek waar je “stukjes maatschappij voorbij ziet dwarrelen” en “kan wegdromen achter het roze licht”. “Het leven komt hier voorbij, maar in de reflectie van je raam kan je ook soms jezelf zien." “Iedere regenbui stopt ook weer, maar laat toch een klein laagje achter. Tot je op een gegeven moment denkt, die mevrouw mag haar ramen wel eens zemen.” Vensters is een audiodocumentaire die je meeneemt door de straten van Amsterdam, vanuit de ogen en ramen van Amsterdammers.

Kenneth Berth studeerde ‘Radio’ aan het Ritcs in Brussel. Zijn radiodocumentaires ‘Lente’ en ‘Jess’ werden genomineerd voor de Prix Europa. Voor radiozender Klara werkte hij mij aan de podcast ’de Sporen van Claus’, die genomineerd was voor de Prix Italia. Verder maakte hij ook documentaires voor NPO Radio 1, de Schouwburg van Kortrijk en Het nieuwstedelijk. 

De audiowalk duurt 45 minuten en is gratis af te halen bij het onthaal.