Bewogen Verzen

Videopoëzieproject van start gegaan

Afgelopen paasweekend is in De Brakke Grond het videopoëzieproject Bewogen Verzen in gang getrapt. Jonge videomakers uit Vlaanderen en Nederland presenteerden elkaar tijdens een inspiratiesessie hoe ze hun favoriete Nederlandstalige gedicht zullen verbeelden. Hun videopoëzie zal dit najaar te zien zijn tijdens een toonmoment in Vlaanderen en Nederland.

Gedichten gieten in beelden

Ons Erfdeel vzw en Poëziecentrum vzw willen jongeren uit de Lage Landen warm maken voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie met het videogedichtenproject Bewogen Verzen. Jonge poëzieliefhebbers hebben hun favoriete gedichten geselecteerd, en vijf Nederlandse en vijf Vlaamse videomakers gaan daarmee nu creatief aan de slag.

Tijdens een eerste van drie inspiratiesessies, onder leiding van motion designer Klaas Verpoest, toonden ze in Amsterdam hoe ze dat zouden aanpakken. Terwijl de ene videomaker de verzen tot leven zal brengen met 3D-visualisaties en live action, doet een andere dat met filmbeelden of animaties. Uit de vele ingezonden voorstellen kozen de videomakers volgende gedichten die ze in beelden willen gieten. Ze krijgen elk een budget van €1.000 om hun videogedicht in drie talen vorm te geven.

Het project Bewogen Verzen is georganiseerd door Ons Erfdeel en Poëziecentrum en mogelijk dankzij de steun van het Nederlands Letterenfonds.

Meer over Bewogen Verzen