De Brakke Grond tipt: Vlaams op SPRING

Van donderdag 17 tot en met zaterdag 26 mei vindt de zesde editie van SPRING Performing Arts Festival Plaats. SPRING presenteert (internationale), hedendaagse podiumkunsten van vernieuwende theatermakers en choreografen. En uiteraard ontbreekt Vlaanderen niet in de programmering!

Mette Ingvartsen - to come (extended)

De Deense choreografe Mette Ingvartsen woont en werkt in Brussel en verzorgt met to come (extended) de openingsvoorstelling van SPRING op donderdag 17 mei. Commercials, films, internet en magazines overspoelen ons met beelden van seksuele, geërotiseerde lichamen. Mette Ingvartsen kiest het theater als plek om na te denken over seksualiteit, pornografie en macht en te onderzoeken hoe ze verweven zijn met onze huidige samenleving. In to come (extended) bevragen 15 performers het concept van individuele seksuele vrijheid.

Meer info en tickets 

 

Kate McIntosh - In Many Hands

Op vrijdag 18 mei gaat In Many Hands van de van origine Nieuw-Zeelandse, maar in België wonende en werkende kunstenares Kate McIntosh in Nederlandse première. McIntosh nodigt het publiek uit te voelen, te ruiken en te ervaren. Je experimenteert zelf met objecten en je ontmoet de vreemdste fysieke verschijningen. De manier waarop McIntosh het publiek in een multi-sensorische situatie brengt, lijkt haast een ritueel.

Meer info en tickets

 

Liz Kinoshita - You Can’t Take It With You

Op vrijdag 18 mei gaat You Can’t Take it With You van de in Vlaanderen woonachtige Canadese choreografe Liz Kinoshita in Nederlandse première. Extreme verzamelwoede, onoverkomelijke afvalbergen en de noodzakelijkheid van de dingen die ons omringen: dat inspireerde Kinoshita voor deze voorstelling. Ze blaast de musicalvorm nieuw leven in. A capella, dansant en maatschappelijk geëngageerd tackelt deze jonge choreografe het ecologische probleem van een groeiende afvalberg.

Meer info en tickets

 

Benjamin Vandewalle - Walking the Line

Walking the Line van de Vlaamse choreograaf Benjamin Vandewalle beleeft op donderdag 24 mei zijn Nederlandse première. In een gechoreografeerde wandeling creëert hij een aantal tableaux vivants: soms banaal, dan weer onconventioneel. Je vertrekt als een groep individuen en transformeert gaandeweg tot één collectief lichaam. Elke keer anders en uniek wijst Vandewalles wandeling ons op onze houding en ons handelen in de publieke ruimte.

Meer info en tickets