de Curieuze Club

Verdiepend randprogramma bij exposities

De Curieuze Club is een compromisloze, eigentijdse blik op het beeldend werk in de Brakke Grond. Samen met drie partners ontleden we de visuele impact aan de hand van tekst, poëzie, muziek en theorie.
 

De eerste drie edities vinden plaats in het kader van de tentoonstelling Camille Picquot. Zintuigen op scherp, sluipend door het oeuvre van de Brusselse fotograaf en filmmaker gidsen het Amsterdamse Mister MotleySubbacultcha en Unseen.

de Curieuze Club #1: Mister Motley

Hoofdredacteur van Mister Motley en begenadigd kunstkijker Lieneke Hulshof voegt als eerste een nieuwe laag toe aan de tentoonstelling Camille Picquot. De frictie tussen realiteit en verhaal die voor Camilles werk zo typerend is komt daarbij op de helling te staan: welke rol speelt fictie wanneer we de werkelijkheid zich terugtrekt of verschanst? 

▶︎ Meer info

de Curieuze Club #2: Unseen

Hoe kan fictie dienen als een instrument in fotografie? Amelie Schüle gaat met deze vraag aan de slag wanneer ze bezoekers langs het werk van Camille Picquot begeleidt. Ze geeft vorm aan de Curieuze Club vanuit haar expertise als curator bij de Nederlandse fotografiebeurs Unseen

▶︎ Meer info

de Curieuze Club #3: Subbacultcha

Subbacultcha voegt een nieuwe auditieve laag toe aan het suggestieve beeldmerk van Camille Picquot en stelt vragen over tempo, de kijkervaring en de waarde van muziek. Ervaar je kunst op een andere manier wanneer ambient door je oren klinkt? Wat zie je in de beelden van Camille als noise de kamer vult? Doet techno je pas versnellen? Drie soundscapes zetten de toon voor een nieuwe kijkopdracht.

▶︎ Meer info