De kracht van het luisteren

Audioverhalen tijdens de Nacht voor Kunst & Kennis in Leiden

De Brakke Grond biedt al een aantal jaren een podium voor audioverhalen. In een wereld waarin de beeldcultuur volop aanwezig is, onderstrepen wij graag de kracht van het luisteren. Naast onze vaste Luister in het Duister avonden (de eerstvolgende op 8 oktober), initieerden we vorig jaar samen met Grenzeloos Geluid een In The Dark Oorzaken Festival, dat 3 dagen lang in het teken stond van verhalende podcasts, audiodocumentaires en luisterinstallaties.

Ook biedt de Brakke Grond residenties aan radiomakers. Zo kwamen de Vlaamse Fien Leysen en de Nederlandse René van Es samen in de Brakke Grond om hun gloednieuwe audioproductie “De Geheugenatleet” te schrijven en te monteren. Samen doken zij in de eindeloze mogelijkheden van het geheugen, en de onverwachte grenzen ervan. Het resultaat is te beluisteren tijdens de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden zaterdag a.s. als onderdeel van het luisterprogramma “Iedere dag verdwijnt er wel iets”.

Dit programma vindt plaats in de Oude Sterrewacht van Leiden en wordt gepresenteerd en samengesteld door Maartje Duin (Grenzeloos Geluid) en is ontwikkeld in samenwerking met de Brakke Grond. 

Datum: Zaterdag 16 september 2016  
Locatie: Oude Sterrewacht, Leiden