De kunst van het verbinden

Inspiratiesessie over publiekswerk

Zowel podia als theatermakers zoeken steeds actiever de verbinding met het publiek, met de stad, met de wereld. Dit is niet alleen zichtbaar in de inhoud en vorm van theatervoorstellingen, maar ook in de groeiende populariteit van omkaderende activiteiten. In Vlaanderen heeft men daar een mooie naam voor: publiekswerking. Je zou de publiekswerker de tolk tussen kunstwerk en publiek kunnen noemen. Door middel van randprogramma's, samenwerkingen met lokale initiatieven en activiteiten voor specifieke doelgroepen wordt gezocht naar een inhoudelijke en creatieve match tussen publiek en voorstelling. Van meezingen in de opera tot vloggers als ambassadeur.

Het begrip begint nu ook door te dringen in Nederland: de december 2016-editie van De Theatermaker was er aan gewijd en enkele Nederlandse gezelschappen hebben tegenwoordig al een publiekswerker in dienst.

In de Brakke Grond kun je je laten inspireren door ervaringen met publiekswerk van een gezelschap, een producerend huis en een cultuurcentrum. Met Dirk Crommelinck (NTGent), Marieke De Munck (Vooruit) en Jozefien Uittenhove (CC De Grote Post).

 

NOG ENKELE KAARTEN!

donderdag 14 september

10:00 - 12:00

De Brakke Grond

Deelname is gratis, graag aanmelden via secretariaat@brakkegrond.nl o.v.v. inspiratiesessie publiekswerking