Deze zomer wordt een luisterzomer

Podcasts voor thuis, onderweg en op je ligbedje

Podcasts en luisterverhalen zijn bezig aan een enorme opmars. Ook in Vlaanderen wordt er veel interessante audio geproduceerd. Podcasts zijn ideaal als je lang in de auto zit op weg naar je vakantiebestemming. En verkrampte armen van het proberen lezen op een ligbedje is voorgoed verleden tijd met de intrede van audioboeken. Je kunt echt overal luisteren, zelfs tijdens het tuinieren. Uit het actuele aanbod in Vlaanderen selecteerden we wat fijne audioverhalen voor je:

Boeken Toe, podcast over literatuur

Boeken Toe is een nieuwe podcast over literatuur, gemaakt voor én door auteurs en boekenliefhebbers. Gewapend met hun microfoon gaan ze op zoek naar de vragen en antwoorden die de traditionele media niet altijd bieden. Ze zoeken de schrijver thuis op en laten hem in zijn werkkamer over zijn vak vertellen. De ene keer luisteren we naar een slam poet met een gedicht, de andere keer leest een debutant voor uit zijn roman. De makers gaan op bezoek bij de boekhandel, of duiken in het zwembad met pakweg een uitgever, een recensent, vertaler of jeugdschrijver.

www.boekentoe.be

Je kunt luisteren via Soudcloud:

 

Over ons model:

Al 24 jaar is Maureen hét gezicht aan het onthaal van de Brakke Grond en de stem aan de telefoon. Wat doet Maureen als de Brakke Grond dicht is in de zomer? Je ontdekt het in deze zomerse fotoserie #dezomervanmaureen.
Fotografie: Reinout Bos

We vroegen Vlaamse en Nederlandse radiomakers, audiokunstenaars en journalisten die veel bezig zijn met audioverhalen naar hun favoriete fragmenten. Katharina Smets, Chris Bajema, Prosper de Roos en Wederik De Backer lieten ons weten wat hun favorieten zijn. Deze audioverhalen uit binnen- en buitenland zijn volgens hen aanraders!
 

 

Audioverhalen na de zomer

Dit najaar organiseert de Brakke Grond een heus audioverhalenfestival! Oorzaken Festival brengt een ode aan audioverhalen en het thema is afluisteren. Denk: podcastparty, revolutionaire radio, gefluister onder de sterrenhemel, luisterverhalen in een rondvaartboot, door een stem geleide wandeltochten, verhaaltjes voor het slapen gaan... Onder anderen Paulien Cornelisse, Benjamen Walker, Willem de Ridder en Eleanor McDowall zijn aan het woord. 30 september, 1 oktober en 2 oktober in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Lees meer en koop kaarten