Een dag uit het leven van een stagiaire

Benieuwd hoe een dag in het leven van een stagiaire bij de Brakke Grond eruitziet? Stephanie, huidig stagiaire communicatie visuele kunst en cultuur, neemt je mee op sleeptouw!

Iets voor jou? Bekijk onze stages voor februari.

Vrijdag 4 november:

 

09u30: 3, 2, 1 start!

Na een fietstocht door het stadscentrum van Amsterdam, kom ik 's ochtends toe op het gezellige Nes plein in een zijstraatje van de Dam, het begin van een nieuwe werkdag bij de Brakke Grond. Met een lekkere koffie van het café beneden, ga ik naar mijn plekje in het kantoor op de communicatieafdeling. Wanneer ik mijn laptop open sla, wachten er meteen heel wat verschillende taken zoals het afwerken van een persbericht en het opstellen van e-flyers en uitnodigingen voor aankomende projecten. Snel aan het werk dus.


12u30: lunch

Na een ochtend goed doorwerken komt er een lichtpuntje op de middag: een heerlijke, biologische lunch! Met vernieuwde energie kan het tweede deel van de dag beginnen.


13u00: communiceren, wie zijn best doet zal het leren

Ik loop even langs de expo, kijk even of flyers en affiches op hun plek zitten en bijt me voor de komende uren van de dag vast in de sociale media en de website waar ik verschillende projecten in de kijker zet. Na enkele uren plannen, schrijven en posten zit de dag er bijna op. 


18u00: tijd voor wat culturele bijspijkering

Aan het einde van de dag vonden de collega's nog even tijd om het gat in mijn cultuur te dichten en me als jonge Vlaamse in te wijden in de wereld van Nederlandse iconen als Ramses Shaffy (bedankt voor de tip). 'Hoog Sammy, kijk omhoog, Sammy' werd de soundtrack voor mijn fietstocht huiswaarts, afsluiter van weer een wervelende werkdag.