Een gesprek met Jim Campers en Laura Herman

Finissage Forward Escape Into the Past

Zaterdag 13 oktober sluiten we de tentoonstelling Forward Escape Into the Past af in goed gezelschap van kunstenaar Jim Campers en schrijver/curator Laura Herman (La Loge, De Witte Raaf).
 

Wees welkom voor het duo-interview gemodereerd door Ja Ja Nee Nee Nee Nee en struin voor de laatste maal doorheen Forward Escape Into the Past.

 

Over het beeldessay van Jim Campers

 

Onderzoek speelt een essentiële rol in het werk van Campers. Hij verdiept zich vaak maandenlang via underground literatuur of online blogs in erg specifieke thema’s. Belangrijke bronnen zijn Whole Earth Catalog, Terence McKenna’s theorie over de invloed van psychedelica op de evolutie van de mens en het anarchistische ideeëngoed van Theodore Kaczynski. 
 

In het licht van zijn werk als fragmenten van een steeds veranderende narratief praat Laura Herman met Jim Campers over zijn onderzoek met betrekking tot de kritische inzichten van bovenstaande wetenschappers maar ook over Campers' blik op de relatie tussen natuur, mensen en technologie.
 

Forward Escape Into the Past, een tentoonstelling en een publicatie, brengt twee projecten van de Antwerpse kunstenaar samen. In een nieuw gecreëerde scenografie ontstaan alternatieve scenario’s en nieuwe verbanden tussen de series Let's Kill the Moonlight en Intranaut.
 

Voor deze expositie bedacht hij een scenografie met oude tentoonstellingswanden, inclusief gebruikssporen. Het hergebruiken van wanden refereert aan de levensstijl van bewoners van Drop City, een autarkische en utopische beweging in Colorado. Als jager-verzamelaars creëerden zij een utopische woongemeenschap met lokale, beschikbare materialen.
 

▶︎ Drankjes worden geserveerd vanaf 15.30 uur
▶︎ Het gesprek begint om 16.30 uur en wordt gevoerd in het Engels

 

 

▶︎ Laura Herman werkt als curator bij La Loge, een in Brussel gevestigde kunstencentrum dat zich toelegt op hedendaagse kunst, architectuur en theorie, en ze is redacteur van De Witte Raaf, een tweemaandelijks kunsttijdschrift dat wordt verspreid in België en Nederland.

 

 

▶︎ Meer informatie over de expositie Forward Escape Into the Past