Een greep uit ons najaarsprogramma

Klaar voor seizoen 2018 - 2019?

Met de volle zon in de ogen en de wind in de rug presenteren wij graag een korte selectie van ons fonkelnieuwe seizoen! Het programma staat nu online. Vanaf september mag je je wederom verwachten aan verscheidene mooie voorstellingen, meer intieme concerten en exposities van Vlaamse makers. 

Jim Campers - Forward Escape Into The Past

Van 15 september t/m 13 oktober 2018 staat de eerste solopresentatie van fotograaf Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Campers' fotografische stijlen zijn erg verscheiden: ze doen denken aan illustraties uit reisverslagen of wetenschappelijke publicaties, andere beelden refereren aan reclamefotografie of zijn net visuele, soms abstracte, experimenten. 

Julie Cafmeyer - Is this porn? No, this is love

Tot voor kort lag de diepste afgrond ter wereld in Kroatië: 506 meter loodrecht naar beneden. Maar het ravijn in deze theaterdialoog maakt een tikje duizeliger. Aan de rand ervan staan twee geliefden. Zij aan de ene kant, hij aan de andere. Geen brug te bekennen.
 

Dans Dans - re-release debuut

Na jarenlang aandringen is het dan zover: Dans Dans brengt hun titelloze debuutplaat opnieuw uit, met een korte maar krachtige tour langs Belgische en Nederlandse podia! De plaat die in 2012 in eigen beheer werd uitgebracht, groeide snel uit tot underground-succes en cultklassieker-in-spe. Nog lang voor er gewag werd gemaakt van een New Wave of Belgian Jazz, sloopte Dans Dans het muurtje tussen de jazzscene en het pop/rockcircuit. 

Double Bill - BigMouth/SmallWar

Valentijn Dhaenens brengt twee monologen op één avond. In BigMouth geeft Dhaenens een inkijkje in de manipulaties van de gewiekste redevoerder en politicus. In SmallWar zoomt hij in op de gewone man tijdens de Eerste Wereldoorlog, die de consequenties van het politieke spel aan den lijve ondervindt. 

De Nwe Tijd - Heimat 3, how to build a home

In Heimat 3 bouwt De Nwe Tijd een huis voor James Wood. Voor wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis.

Coded Matter(s) - Terra Fiction

Het idee rond terraformation was ooit het domein van visionaire schrijvers en kunstenaars maar de laatste jaren betreden nieuwe partijen zoals Elon Musk en Google de fysieke ruimte om het universum te koloniseren en te vormen. Verschillende sprekers dragen met alternatieve en speculatieve theorieën bij aan het toekomstige landschap.