Een terugblik op Oorzaken Festival 2016

Het voorbije weekend stond volledig in teken van Oorzaken Festival. Tijd voor een terugblik.

Van 30 september tot en met 2 oktober 2016 kon je in en rond de Brakke Grond luisteren naar audioverhalen in kader van Oorzaken Festival. Het bomvolle programma vol masterclasses, luisterevenementen, presentaties en workshops werd door het publiek gesmaakt.

 

Tijdens de eerste festivaldag maakte Eleanor McDowall bezoekers warm voor audioverhalen van over heel de wereld en werd het festival feestelijk geopend met Luister in het Duister #1 - Luistervinken.

Op dag twee stonden er heel wat activiteiten op het programma zowel in als rond de Brakke Grond. Zo was er in intiemere setting de première van Het Wilgenhof Geheim maar kon je ook op verschillende locaties audioverhalen beluisteren, zoals tijdens de audiorondvaart van Chris Bajema of de geluidswandeling van SCHIK. Later op de dag kwam Paulien Cornelisse langs en vertelde ze over haar favoriete audiofragmenten tijdens Luister in het Duister #2, de avond werd afgesloten met de Podcast Party waar je kon luisteren naar de pitches van podcastmakers uit de lage landen om daarna op de tonen van de Podcast Party People feat. Sheila and the Kit de nacht in te dansen.

Op de laatste dag stonden er nog masterclasses op het programma met Benjamen Walker en legende Willem de Ridder alsook de prijsuitreiking van de Korte Golf wedstrijd. Winnaars werden Eva Moeraert (de juryprijs) en Anke Van Meer (de publieksprijs).

 

Nu het festival afgelopen is, kunnen we alleen nog terugblikken op een zeer geslaagde eerste editie van Oorzaken Festival. Veel dank gaat uit naar alle bezoekers, makers, vrijwilligers en partners die deze driedaagse ode aan het audioverhaal tot een feest hebben gemaakt.