Even voorstellen: Moodfamily!

Gents label Moodfamily komt tijdens ADE 2017 het beste van zichzelf geven in de Brakke Grond

Het Gentse label Moodfamily is een broedplek voor creatieve bollebozen, die dezelfde passie en toewijding delen voor elektronische muziek. Een hechte groep vrienden die voorzichtig de krachten bundelden in 2014, maar ondertussen stevig aan de weg timmeren richting buitenland en vastberaden zijn een bepaalde mood neer te zetten (it’s all in the name!). Vanuit hun hoofdkwartier in Gent laat het label en booking agency de wereld kennismaken met een eigenzinnige visie op beats en bleeps. In 2015 sleepten ze de ‘Best Label of the Year’ award in de wacht tijdens Red Bull Elektropedia, in 2016 keerden ze ook met armen gevuld vol prijzen naar huis en dit jaar gaan ze helemaal voor goud. Moodfamiliy is een week lang te gast in de Brakke Grond tijdens Amsterdam Dance Event. Met artiesten als Stavroz, Harted en AMyn in de rangen zijn ze helemaal klaar voor de grote oversteek en wordt het hoog tijd dat dance-lievend Nederland en verre omstreken hen op de radar krijgt.

STAVROZ

Een olijk producersduo uit Gent, live vergezeld door gitaar en saxofoon, dat sinds 2011 al jongleert met house, jazz, minimal en etnische invloeden dat het een lieve lust is. Hun eerste vinyl release kwam uit bij Delicieuse Records, piekte bij The Hype Machine werd door het Duitse Faze Magazine gekroond tot vinyl of the month. Geen valse start, zo bleek toen ze de jaren die volgden exponentieel groeiden en wereldwijd een grote schare fans achter zich wisten te verzamelen. Van Ibiza, tot Amerika (jawel, een hele tour), Amsterdam en eigenlijk gewoon overal. Hun laatste EP Gold Town maakt de verwachtingen die ze in 2016 nog schiepen met Talabout helemaal waar. Jazzy, house-y, een tikje exotisch en vooral extreem dansbaar!

Tijdens Amsterdam Dance Event vind je hen live tijdens de Moodfamily Showcase, waarmee ze ADE Sound Lab 2017 openen. Vrijdag schotelen ze je nog een DJ-set voor in onze foyer en zaterdag beloven ze het helemaal te bont te maken op de Into The Woods Weekender. 

 

AMYN

Niels Blondeel is een gevestigde waarde in de Belgische elektronische scene en een van de oprichters van Moodfamily. Als kind van muzikaal begaafde ouders, echter zonder enige technische voorkennis, leerde de beste man zichzelf alle kneepjes van het vak en raakte hij snel de essentie van elektronische muziek. Na een release bij Mothership - zusterlabel van Dirtybird - en remixes voor high end labels als Trapez, verstevigde AMyn zijn naam als live-artiest met sets die focusten op dansvloer-georienteerde minimal tunes. Maar de Gentenaar laat zich niet in een hokje vangen en wist iedereen te verrassen met zijn ‘slow song’ explorations, die je gebundeld op zijn debuut-EP terugvindt, uitgebracht bij Apollo Records - zusterlabel van R&S. Een memorabele combinatie van melancholie en gedetailleerd sound design zorgen voor een zwoele reis van donkere slepende beats en snijdende synths.

 

Tijdens Amsterdam Dance Event vind je hem naast Stavroz, tijdens de Moodfamily showcase die ADE Sound Lab 2017 inluidt en zaterdag op de Into The Woods Weekender, naast labelgenoten Stavroz en AMyn.

 

HARTED

Alter ego van Jens De Ketelaere, een paradepaardje uit de Moodfamily-stal en tevens een van de oprichters (ondertussen wordt vast duidelijk dat alle Moodfamily-telgen mee aan het roer van het label staan, zoals het een echte familie betaamt). Voortvloeiend uit de vele jaren ervaring in verschillende genres brengt hij een technisch hoogstaande en energetische live act. Terwijl hij zijn muzikaliteit en fijnere klanken tentoon stelt, is zijn verhaal niet alleen te horen, maar spreekt alles evenzeer uit zijn lichaamstaal. Hij omschrijft zijn eerste contact met muziek als toeval, maar al snel werd duidelijk dat de jaren die daarop volgden zouden worden doorgebracht in de studio, omringd door synthesizers, sequencers en grooveboxes.

 

Tijdens Amsterdam Dance Event vind je hem op de Into The Woods Weekender, naast labelgenoten Stavroz en AMyn.