Extra voorstelling Pop Arts Festival

Nieuw werk van Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck heeft een mooi kunstboek gemaakt. Even I must understand it is een gids doorheen Verdoncks voorstellingen, installaties en tentoonstellingen sinds 2015. Hij overdreef een beetje met de boekpresentatie, want dat werd ineens een heel toffe tafeltoneelvoorstelling die we je niet willen onthouden.

Deze performance heet Het houten ezeltje. Wat een lezing had moeten zijn, ontaardt in een speelse gids voor Verdoncks reis van atelier naar scène. Het publiek krijgt een inkijkje in hoe hij ideeën ontwikkelt voor zijn tafeltoneel-uit-een-koffertje waarin een combi van geometrische en alledaagse objecten de hoofdrol spelen. 

Het houten ezeltje is te zien op 21 april om 19:00 in de Brakke Grond en valt binnen het Pop Arts Festival. 

Lees meer en koop kaarten

 

Pop Arts Festival

De Brakke Grond is dit jaar volwaardige partner van het Pop Arts Festival. Samen met De Krakeling en Theater Bellevue presenteren we spannende uithoeken van het internationale poppen- en objectentheater, met natuurlijk veel aandacht voor wat er in Vlaanderen gebeurt. Het thema is Puppet Meets Visual Arts, want het beeldende in de voorstellingen is minstens zo belangrijk als wat er wordt verteld. Uit Vlaanderen selecteerden we:

Zvizdal
Documentairefilm én theater in één van BERLIN, over een bejaard echtpaar dat helemaal alleen in de besmette zone rondom Tsjernobyl leeft. Naast film brengen maquettes het hun dagelijkse strijd tot leven. Op 22 en 23 april.

Lees meer

Don't we deserve grand human projects that give us meaning? 
De eigenwijze knutselaars Robbert & Frank Frank & Robbert hebben echt droge humor. Geïnspireerd door ruimtevaart splitsen en dupliceren ze zichzelf als atomen. Op 19 en 20 april.

Lees meer

In between violet and green
De makers achter Atelier Bildraum zijn 'techniekers van de verbeelding'. Met maquettes, muziek en projecties bouwen ze live een universum geïnspireerd door de tuinen van Monet. Op 18 april.

Lees meer