Fotografie in de Brakke Grond tijdens UNSEEN 2017

Tijdens Unseen 2017 (22-24 september) is er ook bij de Brakke Grond volop fotografie te zien. Als onderdeel van het Unseen City Programme tonen we de expositie Light Displacement van Meggy Rustamova in de Witte Zaal en in de Tuinzaal een presentatie van tien talentvolle Belgische fotografen. 

 

Light Displacement 

Beeldend kunstenaar Meggy Rustamova verwerkt fotografie in haar totaalinstallatie Light Deportations (2017) en videowerk L’invitation au Voyage (2014). Ze onderzoekt onder andere de rol van fotografie in het weergeven van de werkelijkheid. De tentoonstelling is t/m 4 november te bezichtigen. Lees hier meer. 

 

Presentatie fotografietalent uit België

Daarnaast tonen we in de Tuinzaal tien talentvolle Belgische fotografen die geselecteerd zijn door FOMU – Fotomuseum Antwerpen. Om fotografen een platform te bieden lanceerde FOMU het tijdschrift .tiff. In samenwerking met het Antwerpse museum presenteert de Brakke Grond de kwalitatieve en grensverleggende fotoselectie. 

Deelnemende fotografen zijn: Alexey Shlyk, Arnaud de Wolf, Calixte Poncelet, Jeroen Bocken, Maria Baoli, Massao Mascaro, Pauline Beugnies, Pauline Niks, Sine van Menxel en Thomas Nolf.

Van vrijdag 22 september t/m zo 01 oktober hangt de fotoselectie in de Brakke Grond. 

 

Rondleidingen

De Brakke Grond is ook geopend tijdens de Unseen Open Gallery Night op za 23 sep van 20:00-22:00. De hele avond worden er gratis flitsbezoeken, korte rondleidingen door de expositie, aangeboden. 

Foto credits: 

Maria Baoli, Tears, 2016 (rechtsboven)

Alexey Shlyk, Fishing Shrimp, 2017 (linksonder)