Gevraagd: communicatie-medewerker visuele kunst en cultuur

Ervaren, zelfstandig en creatief (28 u. p/w)

De afdeling communicatie is per 1 januari 2018  op zoek naar een ervaren communicatiemedewerker visuele kunst en cultuur.  Dit voor 28 uur per week, met een tijdelijke aanstelling van 8 maanden én vooruitzicht op een vaste aanstelling.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is een avontuurlijke en gastvrije multi-disciplinaire organisatie gevestigd in het centrum van Amsterdam met een tweeledige missie. Vanuit Amsterdam en met heel Nederland als ons speelveld promoten we de Vlaamse cultuur en kenmerkende ontwikkelingen inzake kunst en cultuur uit Vlaanderen. Daarnaast zetten we actief in op het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking.

De afdeling communicatie is verantwoordelijk voor het zoeken en binden van (nieuw) publiek voor alle programma’s van de Brakke Grond, voor het promoten van de Vlaamse kunst en cultuur bij een Nederlands publiek en voor het enthousiast uitdragen van de identiteit en het imago van het huis. De afdeling werkt nauw samen met het programmateam van de Brakke Grond.

De afdeling communicatie bestaat uit vier personen, waarvan jij de communicatiespecialist bent voor de visuele kunst en cultuur (VKC). In de programmalijn visuele kunst en cultuur van de Brakke Grond staat het presenteren én ontwikkelen van actuele, vernieuwende Vlaamse beeldende kunst centraal. Je houdt de vinger aan de pols en beweegt flexibel mee met de organisatie in een voortdurend evoluerende sector.

 

We verwachten ook dat je:

-De communicatiestrategie bedenkt, bewaakt en uitvoert voor visuele kunst en cultuur, passend binnen de algemene visie van de Brakke Grond.
-In samenwerking met de programmeur VKC de programmalijnen en samenwerkingen uitzet.
-Overleg voert met gast-programmeurs, geprogrammeerde kunstenaars/ ontwerpers etc, en met samenwerkingspartners over de communicatie voor de programma’s.  
-Wervende teksten schrijft voor brochures, website, nieuwsbrieven….
-Actief in contact staat met de pers en weet hoe die perscontacten te bedienen en te onderhouden.
-Op zoek gaat naar voor de Brakke Grond belangrijke doelgroepen: professionals, jonge professionals en kunststudenten, maar ook het brede publiek.
-Actief op zoek gaat naar interessante content en interviews om in te zetten als publiciteitsmiddel.
-Actief op zoek gaat naar mediapartners voor de programma’s van VKC.
-Inzicht hebt in marketingstrategieën en die aan de hand van de juiste tools (direct mailing, servicemails, after mailing, advertenties, …) uitrolt.
-Relevante ervaring hebt met het inzetten van social media in functie van communicatie- en marketingdoelstellingen.
-Ervaring hebt met en vlot afspraken maakt in functie van vormgeving, huisstijl en opvolging van drukwerk.
-Vlot relevante en heldere input aanlevert voor beleidsstukken zoals bijvoorbeeld activiteitenplannen en aanvragen voor fondsen.
-Je eigen budget consciëntieus bewaakt.
-Stagiaires werft en aanstuurt.

 

Wat vragen we nog meer van je:

-Dat je over minimaal 3 jaar werkervaring beschikt in een (soort)gelijke functie.
-Dat je kennis hebt van, en aantoonbare ervaring hebt met, de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie en marketing, met name in het veld van de visuele kunst en cultuur.
-Dat je aantoonbaar beschikt over een hands-on mentaliteit; je bent een denker maar ook een doener.
-Dat je ervaring hebt met kassa- en nieuwsbriefsystemen, CMS, adresdatabase etc. en die waar mogelijk ook met elkaar laat “communiceren”.
-Een goede redactionele schrijfvaardigheid.
-Een goede kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
-Dat je secuur bent en goed om kunt gaan met deadlines.
-Dat je initiatiefrijk bent en geïnteresseerd bent in de Vlaamse kunst en cultuur


Voorwaarden

De werkuren worden verdeeld over vier dagen. De functie wordt verloond op basis van cao Nederlandse Podia. Het betreft een tijdelijk contract van in eerste instantie 8 maanden, met de intentie tot verlenging, eventueel in een gewijzigd organogram. Indiensttreding uiterlijk per 1 januari 2018.
Solliciteren doe je via onze Google Form: vul je gegevens in en upload je brief en CV (enkel in pdf) vóór zaterdag 4 november via deze link. De gesprekken worden gehouden op 10 november 2017 en eventueel op 13 november.
Voor meer informatie kun je bellen of mailen met hoofd communicatie, Bettina Lorsheijd, bettina.lorsheijd@brakkegrond.nl, T 020 622 90 14