Gloednieuwe fashion films in de Brakke Grond

Het fashion film project Act! Cut! Play! komt eind januari eindelijk naar de Brakke Grond. Van 26 t/m 29 januari worden in de Rode Zaal drie gloednieuwe  fashion films vertoond en wordt er tijdens een 'Meet the makers' evenement in gesprek gegaan met enkele makers. Blik alvast even mee achter de schermen!

Modeontwerpers, theater- en filmmakers samen aan de slag

Drie cutting edge fashion films. Dat is de basis van Act! Cut! Play! een project dat de grenzen van het genre fashion film stevig wil uitdagen. Drie teams met elk drie makers uit drie disciplines (mode, theater en film) rekken het genre op door te zorgen dat visueel prikkelende fashion films ook interessante verhaallijnen krijgen. Aan teams met filmmakers en modeontwerpers werden daarom ook theatermakers toegevoegd om samen het experiment aan te gaan.

Eind januari worden de fashion films vertoond in de Brakke Grond maar een eerste trailer is er al >

 

 

De drie films

Het team van theatermaker Suze Milius, modeontwerper Marie-Sophie Beinke en filmmaker Femke Huurdeman creëerde de korte fashion film iii waarin de ouder wordende vrouw centraal staat. De fashion film Your approval is not essential van choreografe Jelena Kostić, filmmaker Leen Michiels en het ontwerpersduo Philipp Schueller en Rens de Waal (SchuellerDeWaal) viert de toevallige ontmoeting en is een ode aan de grilligheid van het leven. The Parallel Pyramid Platform, de fashion film van performer Dennis Vanderbroeck, filmmaker Daniel van Hauten en modeontwerper Emmanuel A. Ryngaert, verschijnt tot slot als een hyper esthetische en humoristische game show die de frictie tussen individu en groep onderzoekt.

Hoe deze interdisciplinaire samenwerking verliep ontdek je in volgende mini documentaire >

 

Meet the makers

Op vrijdag 27 januari vindt ‘Meet the makers’ plaats. Tijdens dit evenement worden niet alleen de drie films vertoond maar kom je ook meer te weten over de samenwerking tussen de makers. Branko Popovic (directeur van FASHIONCLASH en co-director van Act! Cut! Play!) gaat in gesprek met onder meer het team achter The Parallel Pyramid Platform, aan het woord komen performer Dennis Vanderbroeck en filmmaker Daniel van Hauten. 
Blik alvast mee achter de schermen van The Parallel Pyramid Platform >

 

Act! Cut! Play! is een initiatief van FASHIONCLASH, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en MoMu - ModeMuseum provincie Antwerpen.
Dit project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
Met medewerking van Cinedans en Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.