Gonzo organiseert nieuw netwerkevent én viert feest

Netwerken en kennisdeling voor culturele professionals uit Vlaanderen en Nederland

Vlaams-Nederlands muziek- en cultuurtijdschrift Gonzo brengt deze maand haar 150ste editie uit en vieren dit met een goed gevuld terugbliknummer. Daarnaast organiseert het tijdschrift een nieuwe netwerkevent voor programmeurs en organisatoren van nieuwe muzieke en cultuur uit Nederland en Vlaanderen. Land-over-lopers zijn low-key  bijeenkomsten die draaien om ontmoeting en kennisuitwisseling.

Bomvol jubileum editie van Gonzo

De Brakke Grond feliciteert Gonzo (circus) met de 150ste editie. In de jubileum editie vindt de lezer onder andere: een overzicht van alle covers van Gonzo (circus) én van Mind The Gap, een overzicht van de content van alle editie, een essay van Jan Hiddink met een warme maar kritische terugblik op 150 x Gonzo (circus), een bijzondere wedstrijd voor lezers, een pagina met diverse geschenken voor nieuwe abonnees, een essay rond queer-collectieven in muziek en kunst in de Lage Landen + informatie over Land-over-lopers en twee mooie festivalspecials: BRDCST en Rewire.

Eerste editie land-over-lopers

Gonzo houdt niet van grenzen. De reizende serie Land-over-lopers brengt daarom (onafhankelijke) programmeurs en organisatoren van nieuwe muziek en cultuur uit Nederland en Vlaanderen bij elkaar. Het grensverleggende samenwerkingen. Op 15 maart houden we halt bij TAC in Eindhoven. Het thema van het eerste netwerkvent van 2019 is ‘Emerging technologies’.

In techstad Eindhoven word ingegaan in op de betekenis van opkomende technologieën op het werk van de programmeurs en organisatoren. Blockchain, ‘crypto’s’, AI en VR zijn inmiddels gespreksonderwerp op verjaardagen. Start-ups schetsen utopische vergezichten, en ook in de muziekindustrie duiken de nieuwe technieken geregeld op als oplossing voor systemische gebreken. Kunstenaars en muzikanten gebruiken deze nieuwe technologieën inmiddels als medium. In sommige gevallen lijkt het een gimmick, en soms is het dankzij de creatieve toepassing niet eens meer te herkennen dat er een baanbrekende technologische vinding in het werk is verwerkt.

Welke positie neem je in te midden van deze ontwikkelingen? Hoe scheidt je het kaf van het koren en herken je kwaliteit en duurzaamheid? En welke consequenties heeft het werken met opkomende technieken?

Meer informatie over de netwerkevents vind je op de website van Land-over-lopers

De eerste editie van Land-over-lopers vind plaats op 15 maart en is gratis toegankelijk