Het Vlaamse aanbod op Fringe 2019

5x Vlaamse must-sees

De Brakke Grond hult zich in september traditiegetrouw 10 dagen in het roze. Dan neemt Fringe ons gebouw over en tovert het om tot Festivalhart. Behalve het centrum van de Fringe-activiteiten, zijn we ook je vaste honk voor voorstellingen uit Vlaanderen. Duik in het Vlaamse aanbod van Fringe 2019! 

5x Vlaams op Fringe

Hendrik Kegels

Een voorliefde voor het werk van David Bowie? Check. Voor zijn voorstelling In a Galaxy Far Far Away - een symfonische pop-opera, gemaakt met muzikant Frederik De Clercq - bundelde hij alle lyrics van Bowie's 296 nummers. Met deze schat aan Bowie-materiaal creëren de twee een hallucinante nachtelijke ruimtereis. 

Meer info 

 

Bastiaan Vandendriessche

Bastiaan ging in 2017 met een Fringe Award naar huis voor De Fuut, waarin hij in de huid kroop van een charmante pedofiel. Nu komt hij terug met een heel ander werk: een absurdistisch sprookje. Laat je meeslepen in de eigenzinnige wereld van Brullejan en Buldegart.

Meer info 

 

Céline Timmerman

In POUCH (Nederlandse titel Buidelwolf) brengt Céline een aantal langharige jonge meisjes, in de leeftijd van 7 tot 10 jaar oud, op scène. Ze keren terug naar de buidel, waar ze zich laven aan de tepel van hun moeder. Een fysieke performance, met veel wol en schijnbare onschuld. 

Meer info


Jeff Aendenboom & Naomi van der Horst 

In voor een krankzinnige trip door een associatieve en bevreemdende wereld met een snuf millennialironie? Jeff Aendenboom en Naomi van der Horst voorzien in al je behoeftes met KONINGINPUINHOOP. Laaf je aan teksten als "De koningen van toen zijn de millenials van nu: / We are all downward facing dogs." 

Meer info


Moreno Perna Dance

Met een technisch verbluffende paaldans en een bevreemdend masker was Moreno al één van de smaakmakers van Fringe 2018. Nu komt hij terug met een nieuwe voorstelling. In AURA word je getuige van een techno-sjamanistisch ritueel. Wij kunnen alvast zeggen dat onze verwachtingen hoog zijn: Moreno heeft in het voorjaar tijdens een residentie bij ons aan de voorstelling gewerkt. 

Meer info

 

De Brakke Grond ❤︎ Fringe

Naast deze vijf Vlaamse voorstellingen is er nog véél meer - in totaal zijn er 70 performances! - te beleven tijdens Amsterdam Fringe 2019. Wil je weten wat er nog meer in de Brakke Grond te zien en te doen is tijdens Fringe? Bekijk ons overzicht: 

Fringe in de Brakke Grond 


Kattenliefhebber? Bekijk de campagnevideo met Perzische kat Breakfast Pumpkin Weasley - hét gezicht van Fringe 2019: