Ingrediënten om te OverBruggen

De eerste resultaten van de kick-off sessie nu bekend

Beter een goede buur dan een verre vriend, zoveel is zeker voor de deelnemers van het kick-off programma van OverBruggen, dat op 26 juni 2019 plaatsvond in de Brakke Grond in Amsterdam. Een bont gezelschap van zo’n 50 kunstenaars,  beleidsmakers en programmeurs boog zich over de vraag hoe de culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen geoptimaliseerd kan worden. Een document vol ideeen in het resultaat.

 

Startpunt voor verdere gesprekken

De aftrap van het project op 26 juni lag in handen van moderator Heleen Debruyne. Zij gaf als eerste het woord aan Bart Govaert, directeur van de Brakke Grond, en Cees de Graaff, directeur van DutchCulture. Onderzoeker Reinier Klok van het OverBruggen-traject deed in aanloop naar de kick-off al het nodige onderzoek. Hij deelde de resultaten van dit deskresearch en daarna was het aan de deelnemers zelf om aan de slag te gaan. Tijdens een lunch werden ervaringen uitgewisseld, moeilijkheden gesignaleerd en kansen besproken. 

Naar aanleiding van de collectieve inspanning van de deelnemers tijdens de kick-off meeting, is dit document het resultaat. De 'ingrediënten' kunnen worden gebruikt als startpunt voor verdere gesprekken, plannen en dromen en in het bijzonder ook als basis voor de gerichte labsessies per discipline die nu volgen.