Kunstjournalist, grijp je kans

Wil jij de grens over?

De Vlaamse en de Nederlandse overheid stellen elk jaar 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistiek over Vlaams-Nederlands gerelateerde thema's. Journalisten met minstens drie jaar werkervaring kunnen hiervoor een beurs aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid om als Nederlander op een Vlaamse redactie te werken of andersom, daarvoor is de de uitwisselingsbeurs in het leven geroepen. 
 

 

Schrijf je in voor 15 januari 2019

Vlaanderen en Nederland vormen een mooi stel. We delen een taal en onze geschiedenis kent vele raakvlakken. Tegelijkertijd zijn er onmiskenbare culturele verschillen, van de politiek tot aan de dagelijkse eetgewoonten.

Die contrasten binnen de overeenkomsten maken het Nederlandstalige deel van de Lage Landen tot een boeiend werkterrein voor journalisten. De Vlaamse-Nederlandse Journalistenbeurs is ingesteld om dit terrein te verkennen.

Samen stellen de Vlaamse en de Nederlandse overheid jaarlijks 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistieke producties over Vlaams-Nederlands gerelateerde thema's én voor uitwisselingsprojecten.

De inschrijving voor beide beurzen staat open tot 15 januari 2019. Een onafhankelijke jury selecteert.