Lieneke Hulshof over Camille Picquot

de Curieuze Club

Hoofdredacteur van Mister Motley en begenadigd kunstkijker Lieneke Hulshof voegt als eerste een nieuwe laag toe aan de tentoonstelling Camille Picquot. De frictie tussen realiteit en verhaal die voor Camilles werk zo typerend is komt daarbij op de helling te staan: welke rol speelt fictie wanneer we de werkelijkheid zich terugtrekt of verschanst? 

de Curieuze Club #1

Vanaf zaterdag 9 maart presenteren we het werk van de Brusselse filmmaker en fotograaf Camille Picquot. Haar beelden zijn even aantrekkelijk als ongemakkelijk. Nu eens wordt het oog verleid door kalmte en symmetrie, dan weer heerst er chaos. Er is geen enkele oriëntatie mogelijk. Niet alleen kunnen bezoekers het werk bezichtigen, we organiseren ook een verdiepend programma gedurende de expositie waarbij we drie partijen uitnodigen om hún blik te werpen op het werk, aan de slag te gaan met hun eigen DNA.
 

Tijdens de opening presenteren we voor het eerst dit samenwerkingsverband waarbij hoofdredacteur van Mister Motley en begenadigd kunstkijker Lieneke Hulshof je doorheen de tentoonstelling voert. Geïnteresseerd in de frictie tussen fictie en werkelijkheid behandelt ze vragen, bespreekt ze beelden en filosofeert ze een uur lang met haar publiek. 
 

De Curieuze Club is een compromisloze, eigentijdse blik op het beeldend werk in de Brakke Grond. Samen met drie partners ontleden we de visuele impact aan de hand van tekst, poëzie, muziek en theorie. Wees erbij op 9 maart, 14 april of 9 mei, zintuigen op scherp, sluipend door het oeuvre van de Brusselse fotograaf en filmmaker, gegidst door respectievelijk het Amsterdamse Mister Motley, Subbacultcha en Unseen.
 

▶︎ Meer info over de opening en de tentoonstelling