Luisterinstallaties tijdens This is Media

This is Media is een eendaags festival georganiseerd door Mediafonds waar de kunst van het maken centraal staat, een ode aan onafhankelijke mediaproducties. Op het festival was een kleine spin-off te zien van Oorzaken Festival, namelijk de luisterinstallaties van zowel Sanne Rovers en Laura Stek als Dries Depoorter en Eva Moeraert.

 

 

 

 

In Een Luisterend Oor beluister je gesprekken van ouderen met de Zilverlijn. Meer dan één miljoen ouderen in Nederland is eenzaam en zo’n tweehonderdduizend ouderen hebben hooguit eens per maand echt contact met anderen. Ouderen die weinig aanspraak hebben, worden daarom gecontacteerd door vrijwilligers van de Zilverlijn. Documentairemaker Sanne Rovers en radiomaker Laura Stek maakten op basis van deze gesprekken een ontroerende luisterinstallatie.

 

In Cloud Messenger, een luisterinstallatie van Dries Depoorter en Eva Moeraert, vertrouw je gesproken berichten toe aan ‘the cloud’ waarna ze wolken worden die volgens actuele windstanden op een website circuleren. Passeert zo’n wolk boven jou dan krijg je de kans het bericht erin te beluisteren.