Lunch for Thought

Gedurende het themajaar All Future Memories -  waarin we de toekomst van het geheugen onderzoeken - organiseerden we samen met kunstenaar Jan Rosseel lunchgesprekken in aanloop naar zijn solo-expositie Back-up bij de Brakke Grond. 

 

Tijdens Lunch for Thought middagen werden mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende disciplines uitgenodigd om tijdens een lunch samen te reflecteren op de invloed van beeldvorming op ons geheugen, nu en in de toekomst. Met de eigen kennis als inzet, werd het thema collectief verder ontwikkeld. De uitkomsten van de reeks Lunch for Thought, werden door Rosseel verwerkt in de tentoonstelling Back-up die op 10 december opent in de Brakke Grond, in het voorjaar te zien is in Museum Dr. Guislain in Gent en in het najaar van 2017 in Stroom Den Haag. 

 

Voorbije lunches:

 

Lunch in de Brakke Grond (31 mrt 2016)

Tijdens de Lunch for Thought Kick-Off werd het startschot gegeven voor de reeks lunchgesprekken waarin we de toekomst van het geheugen centraal stellen. De aftrap werd gegeven door kunstenaars Jan Rosseel en Barbara Visser en onderzoeker Gaspard Bosnian.


Lunch in Leuven (BE, april 2016)

In samenwerking met STUK, KU Leuven, Kunst en Wetenschap en deBuren werd een uitgebreide lunchsessie georganiseerd.


Lunch in basisschool de Bron in Amsterdam (13 mei 2016)

Voor de derde Lunch for Thought-sessie nodigde Jan Rosseel een erg speciaal publiek uit: de kinderen uit klas 5 en 6 van basisschool de Bron.

 

Lunch met Unseen Photo Fair in de Brakke Grond (23 sept 2016)

Deze lunch werd in besloten kring gehouden met betrokkenen van Unseen Photo Fair. Thema van de lunch was het Iconografisch Beeld.

 

Lunch i.s.m. Discovery Festival (14 okt 2016)

Een lunch gewijd aan het thema Beeldvorming en Herinneringen.

 

Lunch in Museum Dr. Guislain in Gent (BE, 27 okt 2016)

De lunch was een samenwerking met KASK en Museum Dr. Guislain. Deze laatste is ook een van de locaties waar Rosseels solo-expositie naartoe reist.

 

 

Meer informatie over Jan Rosseel's solo-expositie Back-up

Meer informatie over het themajaar All Future Memories

Beelden van de lunches:

Joeri Thiry
Ruben Lambrecht