Maak kennis met onze Grensverkeer-makers

Nieuw theatertalent uit de Lage Landen

Grensverkeer is een initiatief van De Brakke Grond en deBuren om het artistieke verkeer tussen Vlaanderen en Nederland te stimuleren. Nieuwe, jonge talenten uit de Lage Landen zoals Marieke Dermul, Julie Cafmeyer en Yinka Kuitenbrouwer krijgen ondersteuning bij het gehele proces van theatermaken. Ken jij ze al? 

 

Julie Cafmeyer (1987) studeerde in 2015 af aan de regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar extreem openhartige werk vertrekt vanuit persoonlijke ervaringen, en de hoopvolle zoektocht naar liefde, intimiteit en zingeving. 

Lees meer 

 

Yinka Kuitenbrouwer (1990) studeerde Drama aan het KASK in Gent en speelde voorstellingen van o.a. het KIP en Tuning People. Haar eigen werk is documentair en observerend, met een antropologische insteek. Voor haar nieuwste voorstelling Kan dus niet verdiepte ze zich maandenlang in de leefwereld van jongvolwassenen met psychische problemen.  

Lees meer 

 

Marieke Dermul (1988) gaat met haar European Citizen Popsong op zoek naar de betekenis van Europa. Ze studeerde Mime aan de Theaterschool Amsterdam, en speelde bij gezelschappen als fABULEUS, Noord Nederlands Toneel en Orkater. Met haar crowdsourced popsong wil ze Europeanen dichter bij elkaar brengen. 

Lees meer 

 

Charlotte Goesaert (1987) is een jong talent dat graag speelt met het samenbrengen van disciplines, explosieve energie en het verleiden van het publiek. Ze studeerde aan de Fontys Dansacademie Tilburg. Met de double bill Loophole is ze aankomend voorjaar te zien in De Brakke Grond (vr 16 & za 17 feb 2018).
Lees meer  

 

Ook Talitha De Decker (1991) is alumna van de Fontys Dansacademie Tilburg. Ze stond met haar afstudeervoorstelling SNAP op Theater aan Zee in 2014, en runt vandaag haar eigen dansschool. De Decker brengt energieke voorstellingen waarbij de bewegingen makkelijker lijken dan ze eigenlijk zijn. Op vr 16 & za 17 feb 2018 staat ze in De Brakke Grond met de double bill Tinkling. 
Lees meer

 

Ten slotte is ook de Vlaamse Sien Vanmaele (1990) aan het werk in ons huis. Zij studeerde af als actrice aan de Toneelacademie Maastricht, en maakte indruk met haar videoinstallaties, muzikale monologen en foodperformances. Ze stond al eerder op Live in de living in De Brakke Grond, en is binnenkort met haar nieuwe project Witlof from Syria te zien op Jonge Harten (wo 22 t/m za 25 nov) en daarna op o.a. Over het IJ festival. 

Grensverkeer is een initiatief van de Brakke Grond in samenwerking met de volgende partners:

Toneelschuur Producties
Fonds Podiumkunsten
deBuren
KAAP
Vooruit
detheatermaker
Tweetakt
Productiehuis Rotterdam
De NWE Vorst
PLAN Talentontwikkeling Brabant