Nederlandse voorpremière BELGICA in de Brakke Grond

Nieuw werk van Felix van Groeningen

Op 7 maart vindt de Nederlandse voorpremière van BELGICA, de nieuwe film van regisseur Felix van Groeningen, plaats in de Brakke Grond. Op het gerenommeerde Sundance Festival won Van Groeningen met de film de prijs voor 'beste regie'.

‘Belgica’ is de beste Belgische film ooit (cinevox.be)

An accurate portrayal of all those ‘wtf’ moments ★★★★ (The Guardian)Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren... tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-’n- roll van de bezwete muren spat.
The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.


BELGICA, de vijfde langspeelfilm van de Gentse scenarist-regisseur Felix van Groeningen, is een boeiend en meeslepend verhaal met verschillende hoofdpersonages. Er is uiteraard het café uit de titel, er zijn de broers Jo en Frank, en er is natuurlijk ook nog de muziek. Het resultaat is een heel persoonlijke film geworden.
 


Felix van Groeningen (°1977) studeerde in 2000 af aan het KASK als Meester in de Audiovisuele Kunsten met zijn kortfilm 50 CC. Na enkele omzwervingen als acteur en regisseur in de theaterwereld, besloot hij terug te keren naar zijn eerste liefde: films maken.

Samen met producent Dirk Impens van productiehuis Menuet, draaide Felix intussen al vijf langspelers. Internationale bekendheid kwam er met de première van De Helaasheid der Dingen, zijn 3de film, die in 2009 in Cannes werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs.

De opvolger The Broken Circle Breakdown, deed het nog beter en bezorgde Felix een Oscarnominatie voor 'Beste Buitenlandse Film'. 


www.belgicadefilm.be

De Nederlandse voorpremière van BELGICA, 7 maart 2016 in de Brakke Grond. Vind hier tickets en meer details.

Blijf na de vertoning van de film hangen en trakteer je oren en gemoed op een eigenzinnige DJ-set van Belgica-artiesten Charlotte en Boris Kortom (The Shitz)!

David en Stephen Dewaele van Soulwax en 2manydj's vormden voor deze gelegenheid 15 fictieve bands met o.m. blueslegende Roland Van Campenhout, meestergitarist Geoffrey Burton, The Hong Kong Dong en vele anderen.