Onze nieuwe programmamaker Muziek

De laatste in een reeks nieuwe programmeurs bij de Brakke Grond vervolledigt de rangen: Birgit Van Asch is vanaf heden het nieuwe gezicht van onze muziekprogrammering. Ze volgt daarmee Thomas Vandewalle op, die de afgelopen jaren talent naar het Vlaams Cultuurhuis haalde.

 

Birgit Van Asch studeerde in 2015 af als master Vergelijkende Moderne Letterkunde, aan de universiteit van Gent. Dankzij een communicatiestage bij de Gentse muziekclub Democrazy en een vrijwillige stage bij boekingskantoor Bis Bookings, werd snel duidelijk welke richting Birgit zou uitgaan. Met diploma net op zak vertrok ze naar Amsterdam voor een nieuw avontuur bij Melkweg. Sinds een jaar is ze vast aan de slag bij het poppodium als dance- en hiphopmarketeer, verantwoordelijk voor de overkoepelende Amsterdam Dance Event campagne, de jaarlijkse hiphop campagne en samenwerkingen met partners als Resident Advisor, 22tracks en Subbacultcha.

Vorig jaar al mochten we Birgit bij de Brakke Grond verwelkomen als communicatie-assistent podiumkunsten. Met het vertrek van muziekprogrammeur Thomas Vandewalle in het verschiet hebben we de afgelopen maanden intern hard gewerkt aan een nieuwe muziekkoers, een proces waar Birgit nauw bij betrokken was. Een nieuw jaar, een nieuw gezicht, een nieuw plan, de Vlaamse heeft er alvast zin in: “Na anderhalf jaar werken in de Nederlandse muzieksector, ben ik zo mogelijk nog trotser geworden op en groter verdediger geworden van al het muzikaal talent dat België te bieden heeft. Samen met de Brakke Grond wil ik ervoor zorgen dat dergelijk talent vaste voet aan de grond krijgt in Nederland, een ambitieus plan waar we samenwerking, ontmoeting en buiten de deur treden niet voor zullen schuwen.”


Meer weten over onze nieuwe plannen? Lees hier verder.