Onze tips voor Fringe

Lekker Fringen in het Festivalhart

De Brakke Grond kleurt ook dit jaar weer elf dagen knalroze in september. We zijn namelijk opnieuw het kloppende festivalhart van Amsterdam Fringe Festival, het experimenteelste, gekste en rauwste theaterfestival van Nederland! Iedere dag is er in en rond de Brakke Grond van alles te beleven. Wij zetten alvast drie voorstellingen uit Vlaanderen voor je op een rijtje waar wij bijzonder naar uitkijken! 

Kopland - Oortwolk

In Oortwolk nemen theatermaker Christiaan Mariman en danseres Michelle Peters je mee naar een andere planeet. De ruimtevaart biedt fascinerende mogelijkheden voor een leven ver weg van de wereldse waanzin. Een waanzin die de mens zelf heeft ontketend. Maar of de ultieme terugtrekking op een andere planeet een slim idee is, blijft nog maar de vraag. Oortwolk is een futuristisch sprookje waarin horror en humor hand in hand gaan. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. 

Meer info en tickets 

Cie Augustus - Dostojewski - Epilepsie Epilepsie - Dostojewski

In hun nieuwste voorstelling Dostojewski - Epilepsie Epilepsie - Dostojewski speelt Cie Augustus een poëtisch en humoristisch spel met het oeuvre van Dostojewski. Een man. Een vrouw. Een helse nacht. Een hels leven. 

Meer info en tickets 

Jade Derudder - Panic at a lot of other places besides the disco

Panic at a lot of other places besides the disco is een intiem portret, gecreëerd door de Vlaamse danseres Jade Derudder, dat vertrekt vanuit het navelstaren, dansen en zingen voor de badkamerspiegel. Onder het motto ‘it’s all jokes told through tears’ doet ze een poging om als jonge vrouw met dans, rap, muziek en film de wereld vanuit de badkamer toe te spreken. 

Meer info en tickets

Nog meer Fringe!

Het volledige programma vind je op de website van Amsterdam Fringe Festival.