Onze tips voor IDFA

Bekijk de Vlaamse documentaires van 14 t/m 25 november

our_song_to_war_-_still_4.jpeg

Still uit Our Song to War

Naast het IDFA DocLab programma, zijn er in de Brakke Grond ook filmvertoningen te zien uit het reguliere IDFA filmprogramma. Van 15 t/m 25 november kijk je hier dagelijks vele actuele, vaak ontroerende maar vooral visueel verbluffende documentaires. 

Over IDFA

Enkele Vlamingen prijken op de afspeellijst in de Brakke Grond:
 

 • De film Sakawa van Ben Asamoah, een Vlaams Ganese filmmaker. Sakawa laat de oplichtpraktijken vanuit het perspectief van de Ghanezen zien. Hoeveel mededogen kun je verwachten van iemand die wekelijks voor 250 euro vis voor zijn baas moest kopen, terwijl hijzelf maar 12 euro per maand verdiende? 
  De film is te zien op 23 november om 15:30 in de Brakke Grond.
   
 • Our Song to War van Juanita Onzaga, een visueel onthullende docu over het collectieve onderbewustzijn in het Colombiaanse dorp Bojayá. De oorlog mag dan wel zijn geëindigd, het verleden is nooit ver weg. Juanita Onzaga is ook IDFA DocLab Academy deelnemer, een talentontwikkelingsprogramma waar de deelnemers zich buigen over actuele vraagstukken omtrent documentaire storytelling en interactieve media. 
   
 • In Manu neemt zijn dochter Emmanuelle Bonmariage ons mee op een speelse en intieme reis door zijn leven en werk. De brutale filmmaker van weleer heeft op zijn 77e nog niets van zijn sprankelende, koppige en scherp observerende geest verloren. Tussen hem en zijn filmende dochter ontspint zich een pittige maar ook tedere dialoog die resulteert in een vrolijke blik op film, authenticiteit, ethiek en geheugen. 
  Manu van Emmanuelle Bonmariage is te zien op 21 november om 20.30 in de Brakke Grond.


Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. Naast documentaire films geeft IDFA sinds 2007 met IDFA DocLab-programma ook uitgebreid de ruimte aan de nieuwste digitale documentaire ontwikkelingen. IDFA DocLab wordt georganiseerd i.s.m de Brakke Grond.
 

▶︎ Meer info over het volledig IDFA programma in de Brakke Grond