Onze tips voor ITS Festival

Van 20-24 juni neemt het International Theatre School Festival (ITS) de Brakke Grond over met afstudeervoorstellingen van aanstormende theatermakers uit Nederland en Vlaanderen. Wij tippen drie voorstellingen die je niet mag missen! 

Medusa

De masterstudenten Spel en Podiumtechniek van het Brusselse RITCS maken in samenwerking met Abattoir Fermé en kunstencentrum nona een spiksplinternieuwe voorstelling. Medusa gaat over de mythische vrouw met het slangenhaar, wiens aanblik mensen doet verstenen. Liefhebbers van het rauwe, fysieke werk van Abattoir Fermé mogen Medusa absoluut niet missen!

Meer info & tickets 

Om niets te zeggen

Vijf jonge afstuderende acteurs van het Conservatorium in Antwerpen laten zich inspireren door Lars von Triers film The Idiots. Net als in de film besluit een groep rebelse volwassenen hun ‘innerlijke idioot’ naar de voorgrond te laten treden en zo het vernis van beschaving en decorum af te werpen. Een zoektocht naar vrijheid en waarachtigheid.

Meer info & tickets

History of Shadows

Op 14 mei 1970 springt de Duitse journaliste Ulrike Meinhof uit een raam. Met deze sprong wordt de links-radicale Baader-Meinhofgroep, later de Rote Armee Fraktion, geboren. In hun afstudeervoorstelling nemen Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven van het Gentse KASK dit moment als startpunt voor een voorstelling over het vertellen van de geschiedenis - en de onmogelijkheid daarvan.

Meer info & tickets