Open Call Fashion Film Workshop

Act! Cut! Play! is op zoek naar nieuw talent op het gebied van mode, dans, film en theater

Ben jij student of een net afgestudeerd talent op het gebied van film, theater of mode en denk je graag buiten je eigen hokje? Dan bieden wij jou een workshop waarin je werkt aan een vernieuwende modefilm. Gegeven door een theatermaker, modeontwerper en filmmaker die zelf eerder de grenzen oprekten en een grensverleggende fashionfilms maken onder de noemer van het project Act! Cut! Play!.  

FASHIONCLASH Maastricht, ModeMuseum Antwerpen en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond hebben het project Act! Cut! Play! ontwikkeld om het narratief verder te onderzoeken in het genre fashion film. Er zijn teams samengesteld van een theatermaker of choreograaf, een filmmaker en een modeontwerper. Deze makers zijn samen de uitdaging aangegaan om een nieuwe fashion film te maken. In 2016 zijn de films in première gegaan en alle films hebben al verschillende prijzen gewonnen op internationale fashion filmfestivals.

In een volgende fase van het project delen de makers van Act! Cut! Play! hun ervaring graag met nieuwe talenten in film, theater en fashion. Jij kunt meedoen aan een dag met workshops rond fashion films gegeven door een theatermaker, modeontwerper en filmmaker, die eerder de films van Act! Cut! Play! maakten.

Er worden interdisciplinaire teams samengesteld, die na de workshop samen een plan ontwikkelen voor een ‘low budget’ fashion film. Het winnende team krijgt de kans de film te gaan maken onder deskundige coaching van Daniel van Hauten (filmmaker en deelnemer van Act! Cut! Play!). Deze film zal in première gaan tijdens de FFFF - FASHIONCLASH Fashion Film Festival (3 en 4 november in Maastricht).

Interesse om mee te doen? Meld je dan uiterlijk 15 september aan. 

Voor wie

De Fashion Film Workshop is open voor studenten van filmacademies, toneelacademies en studenten modevormgeving. Uit de aanmeldingen zullen vijf interdisciplinaire teams samengesteld worden. In elk team zit een student van een van de drie verschillende opleidingen.

 

Aanmelden

Stuur je aanmelding naar Lara Coomans, lara.coomans@brakkegrond.nl.
 

Je aanmelding bestaat uit:

  • motivatie voor deelname aan het project (max 100 woorden)
  • kort CV, biografie
  • een portfolio (max 10 pagina’s)

 

Wat we bieden:

  • 3 workshops van deelnemers uit het Act! Cut! Play! traject
  • catering tijdens de workshopdagen
  • reiskostenvergoeding
  • de mogelijkheid om samen met je teamleden een low budget fashion film te maken onder deskundige begeleiding van filmmaker Daniel van Hauten.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze aanwezig zijn bij de dag van de workshop (in de week van 18 september) en een week later bij de pitch van hun idee voor de fashion film. Daarnaast vragen we de teams in de tussenliggende week gezamenlijk aan het voorstel voor hun fashion film te werken. Van het winnende team wordt verwacht dat ze in de periode van het maken van de film een aantal dagen beschikbaar zijn.


Act! Cut! Play! is an initiatief vanFASHIONCLASH, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond and MoMu – ModeMuseum Antwerp. Met steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. In samenwerking met Cinedans en Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.