Open call voor dansers, choreografen, creatieve coders en mediakunstenaars

Choreographic Coding Lab

Tijdens het Choreographic Coding Lab brengen we dansprofessionals, creatieve coders, interactiedesigners en mediakunstenaars samen om in multidisciplinaire teams een week lang te werken aan het vertalen van choreografie en dans in een digitale vorm. Werk je alleen of met een team aan een project waarin digitale technologie een rol speelt of heb je een onderzoeksvraag op dit vlak? Je kunt je tot 1 maart aanmelden voor deelname aan het Choreographic Coding Lab dat van 6 t/m 11 mei plaatsvindt in de Brakke Grond in het kader van het FIBER Festival.

 

Choreographic Coding Lab is een project van Motion Bank. Motion Bank begon als een vierjarig onderzoeksproject van het bekende Duitse dansensemble The Forsythe Company (nu The Dresden Frankfurt Dance Company). Tussen 2010 en 2013 ontwikkelde Motion Bank een platform voor onderzoek naar de dans- en performancepraktijk met als belangrijkste doel het digitaliseren van danspartituren. De choreografieën en maakprocessen van dansmakers als Deborah Hay, Jonathan Burrow & Matteo Fargion, Bebe Miller en Thomas Hauert zijn in deze periode digitaal toegankelijk gemaakt en terug te vinden op de website motionbank.org.

De Choreographic Coding Labs worden wereldwijd met steeds nieuwe partners georganiseerd en zijn onderdeel van Motion Bank Fase Twee. De Labs zijn erop gericht creatieve coders, onderzoekers en dansprofessionals samen te brengen, duurzame samenwerking te stimuleren, expertise en tools te delen en onderzoek te doen naar het vertalen van choreografie naar een digitale vorm. Het Lab biedt een selecte en gespecialiseerde groep creatieven de mogelijkheid om intensief met deze materie aan de slag te gaan. Een jury beoordeelt de aanmeldingen om een juiste mix van deelnemers te garanderen.

Naar aanleiding van het FIBER Festival nodigen de Brakke Grond en FIBER het Choreographic Coding Lab uit om naar Amsterdam te komen. CCL Amsterdam wordt georganiseerd met medewerking van internationaal dansplatform ICKAmsterdam. Drie van hun gastchoreografen zullen deelnemen aan de workshop en hun werkpraktijk delen.

FIBER Festival

FIBER Festival is een ontmoetingsplek voor makers en liefhebbers van kunst, muziek en digitale cultuur. Het bomvolle programma met audiovisuele performances, live/dj sets, installaties, lezingen en labs geeft een avontuurlijk publiek inzicht in complexe onderwerpen als artificiele intelligentie, bots, digitale productietechnieken, hybride materialen, en de vraag hoe techniek de toekomst zal beinvloeden. FIBER Festival 2017 vindt plaats van 11 tot 14 mei op meerdere locaties in Amsterdam waaronder Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Choreographic Coding Lab

Wanneer:
Kick-Off: 6 mei, Lab 7-11 mei, de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Aanmelden:
Aanmelden kan tot 1 maart 2017. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden