"Peri-Sphere" van Benjamin Vandewalle op Brainwash Festival

Een performatieve installatie voor de publieke ruimte

Brainwash Festival is een driedaags festival dat op 21, 25 en 28 oktober 2017 plaatsvindt op verschillende locaties in Amsterdam. Op het festival laten verschillende tegendraadse denkers - van Yanis Varoufakis en Philipp Blom tot Richard Dawkins en Thomas Heerma van Voss - hun licht schijnen op de grote vragen van vandaag en morgen. Op 28 oktober vinden in de Expo Zaal en de Rode Zaal van de Brakke Grond lezingen en debatgesprekken plaats van onder andere Philipp Blom, Miriam Rasch en Dirk De Wachter. 

Die middag zal ook de Vlaamse kunstenaar Benjamin Vandewalle op het Nesplein neerstrijken met zijn performatieve installatie "Peri-Sphere". Vandewalle vertrekt voor deze installatie vanuit de idee dat de manier waarop we de publieke ruimte waarnemen ook invloed heeft op de manier waarop we in diezelfde publieke ruimte handelen en vervolgens vorm geven. De kunstenaar nodigt je uit om plaats te nemen in een mobiel periscopisch systeem, om zo de publieke ruimte op een andere manier te observeren en te ervaren. Laat je verbeelding prikkelen door de werkelijkheid vanuit gekke standpunten waar te nemen, van kikkerperspectief tot vogelperspectief.

Klaar voor een onvergetelijke ervaring in deze fascinerende installatie? Afspraak op 28 oktober om 14:00 aan de Brakke Grond