'Prijs de Poëzie' in de Brakke Grond

Doe mee en win €10.000

De top van de Nederlandstalige poëzie is op zaterdag 21 maart 2020 in de Brakke Grond. 'Prijs de poëzie!' huldigt de schrijvers van de beste poëzie van het afgelopen jaar met De Grote Poëzieprijs voor de beste bundel en De Gedichtenwedstrijd voor het beste gedicht. Het feestelijke uitreikingsprogramma vindt voor de eerste keer hier in ons huis plaats. Iedereen mag meedoen aan De Gedichtenwedstrijd. Tot en met 20 december kun je je gedicht insturen. De winnaar ontvangt €10.000.

De Grote Poëzieprijs

De Grote Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel van 2019 met een geldbedrag van € 25.000,-. Op 5 februari 2020  – de laatste dag van de Poëzieweek – wordt bekend gemaakt welke vijf bundels genomineerd zijn. De prijs staat open voor bundels die zijn verschenen tussen 1 januari en 20 december 2019.  Inzenden gaat via de website van Prijs de Poëzie. 

De Gedichtenwedstrijd

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste (amateur)gedicht met een bedrag van €10.000, het hoogste geldbedrag ter wereld voor één gedicht. De afgelopen tien jaar werd de wedstrijd georganiseerd onder de naam Turing Gedichtenwedstrijd. De wedstrijd staat open voor zowel professionele dichters als amateurdichters uit het hele Nederlandse taalgebied. Deelname en jurering zijn volledig anoniem. De gedichten kunnen tot en met 20 december 2019 worden ingediend via Prijs de Poëzie.  

 

Prijs de Poëzie 2020 is een productie van de Poëzieclub en wordt mede mogelijk gemaakt door Elise Mathilde Fonds, Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Lirafonds, de Turing Foundation, School der Poëzie en Poetry International.